Meivakantie in De Waterkanten

LISSE n Kinderen hoeven zich in de meivakantie (30 april t/m 13 mei) niet te vervelen, want bij Sportcentrum De Waterkanten is het weer tijd voor vakantiepret.

Kinderen kunnen zich onder andere vermaken met verschillende luchtkussens, klimmen op de klimwand en ook ligt de stormbaan in het zwembad. Het zwembad is op doordeweekse dagen extra geopend voor het vrij zwemmen. Voor meer informatie over deze activiteiten of het online kopen van een kaartje, kijk op www.sportfondsenlisse.nl.


Zondag Open met La Musiquette

Lisse n De werkgroep Zondag Open, aangesloten bij de Stichting De Paraplu, organiseert jaarlijks een serie concerten met zangkoren en muziekensembles uit Lisse en de regio. Het laatste optreden dit seizoen is op zondag 29 april met het ensemble La Musiquette uit de Haarlemmermeer.

La Musiquette is een vereniging waarvan leden een ensemble vormen om concerten te verzorgen. Het ensemble bestaat uit vijf personen: twee sopranen, een tenor, een bariton en een conservatoriumgeschoolde pianist. De zangers en zangeressen hebben veel ervaring opgedaan met solistenwerk bij andere verenigingen en op tv. Het repertoire is in principe licht klassiek, vooral operette, een beetje opera, maar ook musical, Italiaans en een beetje Spaans. Er wordt gestreefd naar een programma in André Rieu-stijl. Bekende en onbekende melodieën, vrolijke en serieuze liedjes, luister- en meezingliedjes. Alles om er een muzikale, maar ook gezellige middag van te maken met een lach en een traan. Dit alles onder begeleiding van een voortreffelijk spelende pianist die uit (bijna) iedere piano een onovertroffen geluid kan krijgen.

Het optreden is in De Beukenhof, Eikenlaan 2a, Lisse. Aanvang 14.00 uur, einde circa 16.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage van de bezoekers in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.


Groot feest bij AV De Spartaan

Lisse n Het is bijna zover: de officiële en feestelijke opening van het vernieuwde clubgebouw van AV De Spartaan, en tevens een reünie op zondag 29 april.

Alle faciliteiten zijn in gebruik; de multifunctionele bewegingsruimte en de compleet verbouwde kantine en kleedkamers. De officiële en spectaculaire opening is tussen 16.15 en 17.00 uur. Vanaf 15.00 uur is iedereen van harte welkom. Er zijn foodtrucks en in de kantine en op het terrein worden drankjes verkocht. Hiervoor kun je muntjes kopen. Om 15.00 start direct de activiteit voor kinderen van 6 t/m 12 jaar: de Olympische jeugdspelen. Aanmelden kan via de website van De Spartaan, kies in het menu voor Activiteiten.