Marianne Turnhout glundert terwijl burgemeester Lies Spruit haar de waarderingsspeld van de gemeente Lisse opspeldt. | Foto: RE
Marianne Turnhout glundert terwijl burgemeester Lies Spruit haar de waarderingsspeld van de gemeente Lisse opspeldt. | Foto: RE Foto:

n Waarderingsspeld voor Marianne Turnhout

Lisse n Net als andere jaren was Marianne Turnhout deze Koningsdag weer zeer vroeg uit de veren. Als bestuurslid van het Oranje-Comité Lisse reikte ze taart uit aan vroege vlaggers. Dat 27 april 2018 een iets ander verloop zou krijgen, kon ze toen nog niet bevroeden.

Door Ruth Eppink

Terwijl buiten het plein gezellig vol stond met feestvierders die meedeinden op de muziek, vond in De Proeverij een speciale bijeenkomst plaats waar Marianne kort na 13.00 uur de waarderingsspeld van de gemeente Lisse kreeg uitgereikt door burgemeester Lies Spruit. Dit vanwege Mariannes al 25 jaar durende tomeloze inzet voor het Oranje-Comité, waar ze niet alleen onder meer de taartenactie verzorgt ("We merken dat er steeds meer gevlagd wordt met Koningsdag!"), maar ook verantwoordelijk is voor de kinderspelen in De Engel. Voorzitter Aart Tibboel en de burgemeester spraken haar toe voor de uitreiking. Na afloop was er nog een warm woord van mede-bestuurslid en vriendin Marian van der Putten, die samen met haar in de werkgroep Koningsdag zit. Voor het comité is het te hopen dat beide dames nog lang actief blijven, want ze hebben een afspraak: als de een met dit vrijwilligerswerk stopt, stopt de ander ook. Marianne was overdonderd door zoveel mooie woorden en genoot zichtbaar, omringd door familie, leden en ere-leden van het Oranje-Comité.