Darkest Hour bij Filmhuis Lisse

Lisse n Het Filmhuis Lisse presenteert de Britse speelfilm 'Darkest Hour'.

Een indrukwekkend en meeslepend drama over Winston Churchill, die in de eerste dagen van zijn premierschap voor een cruciaal besluit komt te staan. Hij moet kiezen of hij met Nazi-Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Gary Oldman zet een gedenkwaardige rol neer, waarvoor hij bekroond werd met vele belangrijke filmprijzen.

Vertoningsadres: Floralis-Huis van Cultuur, Floralisplein 69 te Lisse. De film begint om 20.00 uur. De kassa opent om 19.30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden betalen, op vertoon van hun lidmaatschapspas, 6 euro. Het reserveren van plaatsen is niet mogelijk. Betalen kan alleen contact; pinnen is niet mogelijk.


Jazzy Sunday Floralis

Lisse n In het Grand Café van Cineac Floralis wordt zondag 6 mei weer een jazzmiddag georganiseerd.

Als afsluiter van een eerste zeer succesvol verlopen seizoen deze keer met de bekende zangeres Colette Wickenhagen. Zij wordt begeleid door het combo Pim de Boer & Friends. Colette heeft met haar heerlijke jazzy stem geen verdere introductie nodig. Ze is overal een graag geziene artiest en niet in de laatste plaats ook in het buitenland. Zo zong ze o.a. op festivals en in theaters in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Bahrein, Kenia en Rusland. Sinds 2007 staat ze in de Top 200 van de Amerikaanse music-site "All About Jazz". Bij de free downloads stond ze in 2017 op plaats 32. Colette wordt begeleid door de muziekvrienden van Pim de Boer (drums). De aanvang is om 14:30 uur en de toegang is gratis.


Franse les bij Keukenhof

Lisse n Onder het motto: 'Een taal leer je door 'm te spreken', zijn afgelopen week de derdeklasleerlingen van het Fioretti College Hillegom voor het vak Frans in gesprek gegaan met toeristen op de parkeerplaats en bij de entree van Keukenhof.

"Op school hebben we eerst een vragenlijst opgesteld", vertellen leerlingen Famke en Bente enthousiast. "We konden aan de kentekens van de auto's en bussen zien of het Fransen waren. Een van de eerste vragen die we stelden was: D'où venez-vous?, dus waar komt u vandaan? En op de vraag: 'Qu'est-ce que vous pensez des fleurs', antwoordde bijna elke Fransman met: 'Très belles, vraiment belles'. Dus de bloemen zijn weer erg mooi dit jaar!"

Docente Fatima Sabeg is tevreden met de resultaten: "Een taal moet je ook dúrven spreken. In de les doen we veel aan spreekvaardigheid, maar in gesprek gaan met een echte Fransman is natuurlijk wel even wat anders."