Vlnr: Fred van Trigt, Jan van Rijn, Karin Hoekstra, Arie van Erk, Anne de Jong. | Foto: Laurens Lindhout Photography
Vlnr: Fred van Trigt, Jan van Rijn, Karin Hoekstra, Arie van Erk, Anne de Jong. | Foto: Laurens Lindhout Photography Foto: Laurens Lindhout

Nieuw college van B en W mag aan de bak

Hillegom n Er kon niemand meer bij, zo vol was de raadszaal in Hillegom op donderdag 26 april, de dag waarop wethouders, raadsleden en burgerleden werden benoemd.

Door Jos Draijer

Veel familie, vrienden en kennissen waren gekomen om getuige te zijn van deze benoemingen. Eerst werden de vier nieuwe wethouders Anne de Jong, Fred van Trigt, Jan van Rijn en Karin Hoekstra gepresenteerd. Elke wethouder werd met unanimiteit gekozen. Dat is lang niet gebeurd in Hillegom.

Vervolgens vond de installatie plaats van de nieuwe raadsleden Jeanne Ruigrok en Ada Noort van het CDA en Jeroen Nederpelt en Diewertje Boonstra van de BBH, die de vrijgekomen plaatsen innemen van de benoemde wethouders. Tevens werd Maarten Dijkshoorn van Bloeiend Hillegom benoemd als raadslid tot Ria Heemskerk weer voldoende hersteld is van haar ziekte. Er werden ook drie nieuwe burgerleden geïnstalleerd: mevrouw M. Huibers (GroenLinks), de heer M. Neuteboom (D66) en mevrouw C. Diepeveen-Bossema (CDA).

Het coalitieakkoord 2018 – 2022 werd positief verwelkomd, maar wordt later nog besproken in de raad. Dan zal meer duidelijk worden hoe de verschillende raadsfracties dat akkoord beoordelen.


Beleid 'gevonden en verloren voorwerpen' geharmoniseerd

LISSE n De taken rond het registreren en bewaren van verloren en gevonden voorwerpen zijn in 2012 overgedragen van de politie naar de gemeenten. Hillegom, Lisse en Teylingen hebben hier destijds individueel afspraken over gemaakt.

Door Arie in 't Veld

Met het voorliggende document 'Beleidsregels verloren en gevonden voorwerpen' worden de beleidsregels voor de drie HLT-gemeenten geharmoniseerd.

In Lisse zijn hiervoor beleidsregels opgesteld en zijn de medewerkers van de Gemeentewinkel aangewezen deze taken uit te voeren. Bij de ambtelijke fusie tussen de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen is de uitvoering van deze taken neergelegd bij de receptie. De medewerkers van het team Informatiecentrum zijn namelijk belast met de receptiewerkzaamheden.

Papieren tijger

De taken rond gevonden en verloren voorwerpen werden in de drie HLT-gemeenten al grotendeels op dezelfde manier uitgevoerd. De werkwijze voor HLTsamen is dus nu geharmoniseerd. Voor de burgers een papieren tijger, want er verandert verder niets aan de manier om gevonden of verloren voorwerpen aan te geven.

Wie zijn trouwring verliest kan bij de gemeente kijken of het voorwerp is gevonden.