KBO Lisse nodigt jonge senioren uit

Lisse n Seniorenorganisatie KBO Lisse, verzorgt een bijeenkomst voor jongere senioren (van ongeveer 55 t/m 70 jaar) op woensdag 23 mei. Deze vindt in 't Poelhuys plaats van 19.30 tot 21.00 uur.

De aanwezigen worden geïnformeerd over de verschillende activiteiten van de KBO. Het betreft niet alleen de ontmoetings- en ontspanningsactiviteiten, zoals bridge, klaverjassen, kienen, toneel, maar vooral alles wat wordt georganiseerd in het kader van belangenbehartiging. Tijdens thematische bijeenkomsten in de loop van het jaar wordt gesproken over onderwerpen als wonen, welzijn, zorg, vervoer, medicijngebruik, het levenseinde, enz. Er zijn straks ook mensen opgeleid om leeftijdgenoten te adviseren en daadwerkelijk op weg te helpen bij vragen en problemen op deze gebieden. In september start een zesdaagse training voor vrijwilligers om ouderenadviseur te worden: mensen die als onafhankelijke deskundigen aan het werk gaan. Zo kent de KBO ook al jaren huba's: hulpen bij de belastingaangifte, die jaarlijks voor/met honderden senioren de aangifte invullen.

De KBO is op zoek naar nieuwe bestuursleden, naar kandidaat-ouderenadviseurs, huba's en activiteitenbegeleiders. Daarnaast is er de vraag aan de jongere senioren wat zij van een seniorenorganisatie verwachten. Hebben zij ook suggesties voor andere activiteiten? De avond is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Voor nadere informatie, mail Hans Hoogenbosch, hobalis@casema.nl.


Dierenasiel Offem zoekt collectanten in Lisse/Hillegom

Regio n Stichting Dierenopvangcentrum Noordwijk verzorgt al jaren de opvang en herplaatsing van zwerfhonden, zwerfkatten en overige huisdieren. Het dierenasiel Offem probeert de dieren een zo goed mogelijk tijdelijk verblijf te bieden in het asiel.

Om dit te helpen bekostigen wordt er jaarlijks een huis-aan-huiscollecte georganiseerd in de gemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout/De Zilk, Lisse en Hillegom. De collecte vindt dit jaar in Noordwijk en Hillegom plaats van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 mei. In Noordwijkerhout en De Zilk van 2 t/m 7 juli en in Lisse van 9 t/m 14 juli. Voor alle gemeenten zoekt het asiel nog enthousiaste collectanten. Wie een uurtje (of meer…) over heeft, kan zich opgeven als collectant. U mag er de hele week over doen. Het collectegeld zal worden ingezet om de opvangkosten te financieren. Aanmelden als collectant kan door te bellen naar collectecoördinator Margreet de Jong, telefoon 071-3617185 of uw naam en telefoonnummer te mailen naar dierenasielnoordwijk@gmail.com.