Druk jaar Seniorenraad

LISSE n De Seniorenraad Lisse heeft een druk jaar achter de rug. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2017, waarin voorzitter Berna van Amersfoort onder andere stelt dat in samenwerking, met vooral voormalig wethouder Adri de Roon, het seniorenbeleid de afgelopen jaren duidelijker op de kaart is gezet. "Wij kijken op een positieve manier terug op het jaar 2017, voor wat betreft het overleg en de uitvoering met betrekking tot het gemeentelijk ouderenbeleid. Gehoopt wordt dat deze prettige samenwerking in de komende jaren met de nieuwe wethouder kan worden voortgezet."

Door Arie in 't Veld

De doelstelling van de Seniorenraad is het gevraagd en ongevraagd advies geven aan het College van Burgemeester en Wethouders over voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het gemeentelijk ouderenbeleid.

In het jaarverslag wordt gemeld dat in deze tijd er een steeds grotere betrokkenheid van de senioren verwacht wordt bij de uitvoering en evaluatie van dit gemeentelijk ouderenbeleid.

De Seniorenraad Lisse (S.L.) hoopt door deze bijdrage, te komen tot verbetering van integraal gemeentelijk ouderenbeleid. Hierdoor worden senioren wellicht beter in staat gesteld, om de regie over hun eigen leven te blijven voeren en langer thuis te wonen. Daarnaast wil de S.L. snel kunnen reageren op zaken, die actueel zijn.

Eigen website

De S.L heeft een eigen website waarvoor Nico Valstar altijd verantwoordelijk is geweest.

Helaas is hij in 2017 overleden, dus wordt nu gezocht naar een opvolger voor dat vullen van die website. Omdat er op deze website nog steeds veel ruimte over is, brengt de S.L. meerdere zaken in beeld , zoals financiƫle regelingen ten aanzien van hulpmiddelen., woningaanvraag, medicijnen en andere zaken.

De gemeente heeft toegezegd om op de gemeentelijke website het hoofdstuk Seniorenraad Lisse (S.L.) actueel te houden, met verslagen, adviezen een jaarverslag en meer.