Vader en zoon Van den Raad zijn na twintig seizoenen eindelijk een keer eerste. | Foto: pr Foto:

Kampioenen in de bloemen

hillegom n Tijdens de slotdrive van Bridgeclub Bel Air, gespeeld in Zomerzorg, werden vorige week de bridgekampioenen gehuldigd.

Na 21 jaar wonnen Piet en Sander van den Raad (vader en zoon) eindelijk het clubkampioenschap. Na twintig keer grossieren in podiumplaatsen, staan ze in het eenentwintigste seizoen eindelijk voor het eerste op de hoogste trede bij de Bridgeclub Bel Air.

Zij behaalden dit jaar de dubbel bij Bridgeclub Bel Air. Na het clubkampioenschap is, met een voorsprong van 21 procent, ook de Topintegraal wisselbeker een prooi voor vader en zoon.

Jan Warmerdam en Jan Zwaneveld behaalden het slemkampioenschap met 23 punten, nummer twee bleef steken op 14 punten.

SV Hillegom gastheer finale Haarlems Dagblad Cup

Hillegom n Tijdens Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, wordt de finale gespeeld van de Haarlems Dagblad Cup op de Zanderij, het sportcomplex van S.V. Hillegom.

De finalisten van de twintigste editie van dit inmiddels prestigieuze toernooi zijn S.V. Zandvoort en S.V. Spaarnwoude. De aftrap van de wedstrijd is om 19.00 uur. De toegang is gratis.

Het toernooi om de Haarlems Dagblad Cup is een toernooi voor voetbalclubs uit de regio Haarlem.

In augustus 2017 startte de 20ste editie van dit toernooi met de poulefase, waarin 40 clubs ieder drie wedstrijden speelden. Daarna startten de 16 poulewinnaars de 8e finales. Uiteindelijk kwamen zaterdag 3e klasser S.V. Zandvoort en zondag 3e klasser S.V. Spaarnwoude als sterksten uit de strijd. Aanstaande donderdag 10 mei staan zij dan ook tegenover elkaar in de finale van de 'regionale Champions League', de Haarlems Dagblad Cup.

Beker uit handen van Simon Tahamata

De winnaar van de Haarlems Dagblad Cup van vorig jaar, editie 2016-2017, was SV Hillegom.

Hillegom versloeg toen in de finale Hfc EDO uit Haarlem en kreeg de beker uitgereikt uit handen van Simon Tahamata.

Vandaar dat SV Hillegom dit jaar gastheer mag zijn.

Met een mooi complex en een goede sportsfeer, belooft het een heerlijke finale te worden; twee mooie teams zullen er alles aan doen de Haarlem cup mee naar huis te nemen en in de eigen bekerkast te mogen zetten

Alle voetbalfans zijn welkom op de Zanderij om deze finale bij te wonen en de teams aan te komen moedigen.