Afbeelding
Foto:

Kids op het springkussen, ouders in de 'huiskamer'

lisserbroek n In de Meerkoet kunnen kids 23 mei weer terecht voor de populaire spelletjesmiddag.

De jeugd mag zich uitleven op het poolbiljart, tafeltennis-, voetbal- en airhockeytafel, de WII en het springkussen.

Aanvang zoals gebruikelijk om 13.30 uur. De entree is gratis en er wordt ook nog voor limonade gezorgd .

De middagen zijn in principe bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen van 4 en 5 jaar zijn ook van harte welkom mits een van de ouders aanwezig is. Tijdens de spelletjesmiddagen is de onlangs geopende Huiskamer van Lisserbroek (onderdeel van Lisserbroek SamenMeer) geopend. Hier is het mogelijk voor de ouders om zomaar even bij te praten of even lekker een uurtje neuzen in de buurtbibliotheek terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. De activiteiten duren tot 15.30 uur.

Meer info bij: Cok van Beek via 0252-413457.


Klaverjassers schudden de kaarten

Lisserbroek n Voor het 28ste jaar achtereen organiseert de Lisserbroekse Klaverjasvereniging in samenwerking met Dorpshuis de Meerkoet (onderdeel van Maatvast) het Zomer- koppel klaverjastoernooi.

Zoals gebruikelijk wordt er gespeeld op alle vrijdagavonden van juni, dit jaar dus op: 1 ,8,15,22 en 29 juni. Er wordt gekaart om waardebonnen voor vlees of vis die per avond gewonnen kunnen worden. De entree bedraagt 5 euro per persoon per avond, inclusief twee kopjes koffie. De kaarten wordtn geschud om 20.00 uur en de spelsoort is: op z'n Rotterdams. Opgeven kan bij de Meerkoet: 0252-413457.


Beau Hunks in Villa Flora

Hillegom n De laatste zondag van de maand mei is het Jazzy Sunday Afternoon in hotel-restaurant Villa Flora aan de Hoofdstraat 55.

Zondag 27 mei is van 14.00 tot 17.00 uur saxofonist Ronald Jansen Heijtmajer gastsolist bij het vaste Villa Flora jazztrio in de vertrouwde bezetting met Cees Diepeveen op piano, contrabassist Hans Brouwer en op drums Rob Janse. De entree is vrij.

Halverwege de jaren '90 maakte Jansen Heijtmajer deel uit van het orkest The Beau Hunks, vernoemd naar een film van Laurel en Hardy. Het orkest is gespecialiseerd in het vertolken van de muziek uit de jaren van de stomme films. Vanaf 1999 is regelmatig samengewerkt met het Metropole Orkest en zijn diverse cd's uitgebracht. Jansen Heijtmajer maakte ook deel uit van de formatie Saxophone Soctette (met acht saxofonisten) en van the World Saxophone Orchestra. Hij speelde op vele festivals, waaronder het North Sea Jazzfestival en maandelijks treedt hij met zijn Red Boot Quartet op in 't Aepjen aan de Zeedijk, hartje Amsterdam.