Eenzaamheid, blijf er niet mee zitten!

Regio n Eenzaamheid is vaak een stil verdriet, mensen lopen er niet mee te koop. Toch kan het iedereen overkomen. Aan de buitenkant is niet zichtbaar hoe iemand zich van binnen voelt.

De stap naar buiten, het weer aangaan van contacten is moeilijk en wordt als een hoge drempel ervaren. Terwijl men wel graag andere mensen wil ontmoeten en behoefte heeft aan gezelligheid.

Misschien is dze dagbesteding, Dagprogramma Senioren, een mooie opstap naar contact om de eenzaamheid te verminderen. Iedereen die meer wil weten, zich eenzaam voelt of een familielid of een bekende heeft met deze problematiek, kan contact opnemen met WelzijnsKompas.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met welzijnsadviseur Bertine Krewinkel. Zij is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 12.30 uur op: 0252-757100.


Fiets zoekt boer 2018

Lisserbroek n Voor het derde achtereenvolgende jaar gaat de groene fietstocht Fiets zoekt Boer van start. De planning is dit jaar op zaterdag 2 juni tussen 11.00 en 12.00 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 20 of 30 kilometer vanuit Lisserbroek en Burgerveen. Op de fiets maken ze kennis met boeren, landwinkels, moestuinen en andere duurzame initiatieven in de Haarlemmermeerpolder.

Voor het eerst organiseren KoetActief en de werkgroep Duurzaamheid van Lisserbroek SamenMeer de fietstocht samen met de buurtvereniging Burgerveen, wat verrassende nieuwe adressen oplevert. Tussen 14.00 en 16.00 uur worden de fietsers op beide eindpunten opgevangen met koffie en thee. Het is een gezonde en gezellige manier om kennis te maken met groene adressen in de eigen omgeving waar boerenproducten te proeven en te koop zijn. En niet alleen dat: op elke route is iets speciaals te doen. Ook nieuw dit jaar is een overtocht met het pont naar Kaageiland.

De startpunten:

Lisserbroek

Start tussen 11.00 uur en 12.00 uur bij Dorpshuis De Meerkoet

Einde: tussen 14.00 en 16.00 uur bij de IJs- en Skeelerclub met hapje en drankje. Aanmelden : info@koetactief.nl

Burgerveen

Start: tussen 11.00 uur en 12.00 uur bij Rozen & Radijs

Einde: tussen 14.00 en 16.00 uur bij Rozen & Radijs met hapje en drankje. Aanmelden: burgerveen@gmail.com.

Meefietsen is voor de donateurs van KoetActief gratis, voor niet-donateurs zijn de kosten 5 euro per persoon. Wie zich tot twee dagen van tevoren aanmeldt, krijgt een lunchpakketje mee.