Planten ruilen

Lisse n Leuk vooruitzicht: plannen maken voor het nieuwe tuinseizoen. Genietend vanuit de kamer, uitzicht op de tuin met een kopje koffie, maar het uitzicht is nog niet optimaal: bepaalde planten groeien als kool en worden te groot, andere planten hebben het zichtbaar naar naar hun zin. Dus pak de schop, spit ze uit en gun ze een nieuw thuis.

Duik in de schuur, rommelhok of kelder en verzamel potten, pannen, gieters en andere ongebruikte tuin-gerelateerde spullen en kom naar de planten ruilavond. Deze vindt plaats op woensdag 16 mei in de Heemtuin, gelegen aan het einde van de Don Boscostraat. Het hek gaat open om 19.00 uur en het ruilen start om 19.30 uur. Niet-organische spullen/harde materialen die geen nieuwe eigenaar hebben gevonden dienen door de aanbieder weer mee naar huis genomen te worden. Ervaring leert dat er van alles en nog wat op tuingebied wordt aangeboden en de keus riant is.


Darten voor titel

Lisserbroek n Dartclub Lisserbroek houdt 18 mei het jaarlijkse koppeltoernooi met vaste koppels en vrijdag 25 mei het 20ste Lisserbroek gesloten (uitsluitend op uitnodiging).

Voor beide toernooien geldt dat na een voorronde middels een afvalsysteem een verliezers- en een winnaarsronde gespeeld wordt. Inschrijving tussen 19.00 en 19.45 uur en kosten: 7,50. Aanvang: 20.00 uur.

Op 25 mei wordt getreden om de titel Kampioen van Lisserbroek. Daarnaast zijn er geldprijzen en de wisselbeker te winnen. Het totale inleggeld wordt besteed aan prijzengeld. Ook voor de hoogste finish en de meeste 180-ers zijn er geldprijzen beschikbaar. Meer info: www.dartclublisserbroek.nl.

De Lisserbroekse dartclub houd dit jaar ook weer een zomercompetitie. Zoals gebruikelijk kunnen de liefhebbers van het darten op alle vrijdagavonden van juni (1,8,15,22 en 29) terecht in de Meerkoet. Aanvang van alle dartavonden is 20.00 uur, deelname kost 3 euro per avond. Deelname is vanaf 16 jaar, er zijn mooie prijzen te winnen. Meer info op de site. in de Meerkoet (Krabbescheerstraat 1)


Repaircafé

Lisserbroek In de Meerkoet is 5 mei en 2 jun weer een repaircafé middag.

In het repaircafé kunnen bezoekers al hun dierbare spullen die stuk zijn gegaan - voor zover mogelijk - laten repareren. Zoals bijvoorbeeld elektrische apparaten of dierbare fotolijstjes, een lekke fietsband of textiel dat kapot is of ingekort moet worden. Denk ook aan versleten kragen van blouses en overhemden. Het repaircafé is iedere eerste zaterdag van de maand, met uitzondering van de maand augustus, geopend van 13.30 tot 16.00 uur.

Meer info via Willemke Schefferlie, 0252 – 348004. Het repaircafé Lisserbroek is een activiteit van Lisserbroek SamenMeer. Kijk voor informatie over alle activiteiten van Lisserbroek SamenMeer op www.lisserbroeksamenmeer.nl.