Jahn houdt internationaal toernooi

Hillegom n Gymnastiekvereniging Jahn houdt zaterdag 19 mei de North Sea Cup. Het is een primeur voor Hillegom: de North Sea Cup is een internationaal ritmisch gym toernooi waaraan naast clubs uit Nederland ook verenigingen uit onder andere Spanje, Duitsland, België, Kroatië en Rusland mee doen.

En natuurlijk doen de lokale gymnasten ook mee. Alle meiden van het jong talent en de selectie van Jahn Hillegom zullen meestrijden voor de medailles: oefeningen met de bekende materialen: bal, lint, knots en hoepel, naast de oefeningen zonder materiaal. De meiden zijn de laatste weken druk bezig geweest met het instuderen van hun oefeningen.

Het toernooi vindt plaats in de sporthal De Vosse in Hillegom. Iedereen wordt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen naar het nationale en internationale talent dat zal optreden. Het toernooi begint om 9.30 uur. De entreeprijs voor kinderen tot 12 jaar is 1,50 euro en vanaf 12 jaar is het 4 euro. Meer informatie mail naar: northseacup2018@gmail.com.


Kunstenaars Bollenstreek Biënnale bekend

LISSE n De geselecteerde kunstenaars Bollenstreek Biënnale 2018 zijn bekend. Een biënnale is een tweejaarlijkse kunstmanifestatie; meestal een tentoonstelling voor beeldende kunst, soms ook een film- of theaterfestival.

Uit de 158 kunstenaars die zich hebben aangemeld, hebben gastconservator Sietske van Zanten van het Lisser Art Museum (LAM) en Sabine Huls, directeur-conservator van Museum De Zwarte Tulp 13 kunstenaars geselecteerd.

Dat zijn Saske van Eerden, Judith Heinsohn, Aad van Haaster, Liesbeth Brouwer, Maurice Christo van Meijel en Marian Smit, Doortje van Dijk, Janneke Kornet, Janina Schipper, Trude Hol, Ramona Hielckert, Jacomien van Andel, Ada van Velzen-Kors en Willem van Dam. Zij zullen de komende maanden een nieuw kunstwerk maken in het thema Onverbloemd. Van 8 september tot 18 november presenteert Museum De Zwarte Tulp de kunstwerken in de tentoonstelling Onverbloemd. Gedurende de tentoonstelling kunnen bezoekers een stem uitbrengen voor het beste werk. De uitreiking van de publieksprijs vindt 18 november 2018 plaats.


Op stap met wandelgroep

Hillegom n Twee initiatiefrijke inwoonsters van Hillegom organiseren elke maandag-, woensdag en vrijdagavond wandeltochten van zo'n 5 kilometer door het mooie Hillegom. Wandelen is hun passie.

Iedereen is welkom om mee te wandelen. Durf mee te doen: alleenstaand, jong, oud, échte Hangkous of net in Hillegom wonend. Het doel van deze wandeltocht is dat mensen die van wandelen houden, elkaar ontmoeten. Ook honden mogen mee, mits aangelijnd. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Elke maandag, woensdag en vrijdag verzamelt de groep om 19.15 uur bij de bushalte van het station. Rond 20.30 uur is dit ook het eindpunt. WelzijnsKompas begeleidt deze activiteit, maar de twee actieve inwoonsters zijn de spil van de wandelgroep. Voor meer informatie, bel of mail Dionne Scheepmaker, buurtwerker WelzijnsKompas: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl, 06-453 315 45. Meer info staat ook op: www.welzijnskompas.nl