Eigen regie

regio n De welzijnsadviseurs van WelzijnsKompas kunnen de inwoners van Hillegom en Lisse helpen de regie in eigen handen te houden. Iedereen van 23 jaar en ouder kan ondersteund worden door informatie en advies van een welzijnsadviseur.

De ontwikkelingen van het overheidsbeleid laten zien dat er steeds meer zelfredzaamheid gewenst wordt van de burger. Een voorziening aanvragen komt pas aan de orde wanneer er in het eigen netwerk tekorten dreigen te ontstaan. Om dat te onderzoeken een welzijnsadviseur soelaas bieden. De welzijnsadviseur kan helpen bij onder meer sociale contacten, de achteruitgang gezondheid vader/moeder, zelfredzaamheid en het invullen van formulieren. Er kan een afspraak gemaakt worden met de adviseur op kantoor, of bij de klant thuis. Hier zijn geen kosten aan verbonden. WelzijnsKompas is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur op 0252-757100. De vraag wordt doorgezet naar een van de adviseurs. Er wordt binnen vijf dagen contact opgenomen.


Verbouwing

hillegom n In verband met een verbouwing in `t Pluspunt (nog tot en met 22 mei), is voor verschillende gebruikersgroepen van dit centrum tijdelijk een tijdelijk onderkomen in Hillegom geregeld.

Op woensdagen 16, 23 en 30 mei wordt de computerinstuif van SeniorWeb Hillegom georganiseerd in de grote vergaderzaal van WelzijnsKompas. Deze zaal bevindt zich op de eerste verdieping in het kantorenpand aan de Abellalaan. De activiteit duurt van 10.00 tot 12.00 uur duurt. Het Alzheimercafé met als thema 'Bewegen en dementie' wordt in Bloemswaard georganiseerd in plaats van in 't Pluspunt. De activiteit duurt van 19.00 tot 21.30 uur in de recreatiezaal van dit woonzorgcentrum aan den de Garbialaan 3. Het dagprogramma senioren dat op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur verzorgd wordt door Hozo en WelzijnsKompas wordt op 15, 17 en 22 mei tijdelijk verplaatst naar Parkwijk aan de Parklaan 2.


Marente College met Iris van der Reijden

Lisse n Marente houdt dinsdag 5 juni het Marente College met Iris van der Reijden in verzorgingshuis Berkhout, Berkhoutlaan 15. Het thema voor deze avond is 'Probeer maar eens lief te zijn en geduldig te blijven als mantelzorger'.

Van der Reijden ondersteunt al jarenlang lotgenotengesprekken voor naasten van mensen met dementie en heeft zelf ook ervaren hoe het is als een dierbare een slopende ziekte krijgt. En als manager en directeur in verpleeg- en verzorgingshuizen heeft zij ook het nodige gezien. Het college start om 19.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur, de zaal is open om 19.00 uur. Aanmelden kan via 071-409 3223 of ledenservice@marente.nl.