De spanning voor het publiek was voor beide kanten groot met de vele doelpunten. | Foto: pr Foto: pr

Hockeyers pakken wederom een punt

Lisse n Het hockeyteam van coach Tabe Roggeveen laat ook in de uitwedstrijden zien dat Hisalis Heren 1 een team is om rekening mee te houden. De hockeyers uit Lisse staan op een stabiele zevende positie, maar hielden een paar weken geleden al de nummer twee, Waddinxveen, op 2-2.

Zondag 13 mei was Souburgh Heren 1 in Alblasserdam de tegenstander, de nummer drie van de competitie. Hisalis was in de beginfase niet scherp, wat resulteerde in een riante voorsprong voor Souburgh met 3-0. Toen herpakte Hisalis zich.

Eerst zorgde Dirk Jan Remmerswaal voor blijdschap bij zijn team door een harde backhandslag op de plank na het afschudden van zijn verdediger. Daarna kwam de 3-2 door de strafcornerspecialist Boudewijn Broersen.

Na de rust was Hidde Kuiper weer attent bij het doel en scoorde in de rebound na een strafcorner de 3-3. Het drama voor Souburgh leek compleet toen Matthijs Wijling zijn team op voorsprong zette: 3-4.

De thuisploeg kwam echter direct na de afslag langszij: 4-4. De spanning was enorm en het publiek van beide kanten genoot van beide fanatieke teams en de vele doelpunten.

Kuiper zette zijn team op voorsprong door de Souburgh verdediging in de cirkel knap te omspelen en hard binnen te slaan. In de laatste minuut kwam Souburgh toch nog langszij toen zij voor verwarring bij de Hisalis verdediging zorgden in hun laatste aanvalsrush.

Omdat de winst voor het grijpen was, ging Hisalis slechts redelijk tevreden met de 5-5 huiswaarts.

De Dames 1 Hisalis verloor uit van streekgenoot Catwijck D1 met 2-1.