Stichting De Paraplu houdt geen zomerreces

Lisse n Ook deze zomer organiseert stichting De Paraplu een gevarieerd zomer-programma.

Door de inzet van enthousiaste vrijwilligers wordt in de maanden juni, juli en augustus een heerlijk zomerprogramma aangeboden. Weer of geen weer, senioren kunnen elkaar gezellig ontmoeten in De Beukenhof en op andere locaties. Er is een gevarieerd aanbod van activiteiten die men wekelijks kan beoefenen, zoals klaverjassen, rummikub, koersballen, handwerken, sjoelen, wandelen en biljarten. Nieuw dit jaar is het bridgen op de maandagmiddag, mogelijk gemaakt door de medewerking van de Bridge Club Lisse.

Er zijn ook eenmalige activiteiten, waaronder een workshop lachen, een wandeltocht, een bezoek aan de Meerlanden, een workshop 'schelpen in 't groen', een high tea met muziek, muzikale zondagen, bloemschikken, diverse creatieve workshops en een optreden van groep 8 van de Josephschool.

De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Op Facebook en de website www.deparaplu-lisse.nl is informatie over het zomerprogramma te vinden. Voor meer informatie: Lia van der Westen, tel. 414927 of e-mail: liavdw@gmail.com of Lida Zoet, tel. 410331 (na 17.00 uur) of e-mail: lidazoet@hotmail.nl.

De organisatie van het Zomerprogramma is financieel mogelijk dankzij de donaties van de J.C. Ruigrok Stichting, de Meerlanden en de Rotary Hillegom/Lisse.


Zweten & Eten voor het Jeugdfonds Lisse

LISSE n Het startschot voor Jeugdfonds Sport en Cultuur Lisse werd vorig jaar juni gegeven door toenmalig wethouder Adri de Roon tijdens het evenement Zweten & Eten. Nu bijna een jaar na de start heeft het belang van dit fonds zich ruimschoots bewezen. Op 10 juni start een nieuwe editie van Zweten & Eten.

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur wordt deels gefinancierd door de gemeente Lisse en nationale sponsors, aangevuld met donaties van lokale sponsors en activiteiten waarvoor Rotaryclub Lisse-Bollenstreek zich sterk maakt. Zoals Zweten & Eten, waarmee getracht wordt zoveel mogelijk geld voor het Jeugdfonds op te halen. Dit fonds maakt het mogelijk voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen om mee te doen aan sport en cultuur. In veel gevallen worden de kosten voor het lidmaatschap en soms een bijdrage in de benodigde uitrusting door het fonds betaald. Aan 79 kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar heeft het fonds inmiddels de kosten voor een lidmaatschap van een vereniging of het behalen van een zwemdiploma toegekend. Het Jeugdfonds betaalt de vergoeding direct aan de sportvereniging of cultuurinstelling. De vergoeding gaat dus niet via de ouders van het kind. Alleen tussenpersonen, denk aan jongerenwerkers en (gym)leraren, kunnen een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur indienen voor deze kinderen.

Programma

Zweten & Eten vindt plaats op 10 juni op het parkeerterrein van Keukenhof. Tussen 12.00 en 19.00 uur is er een gevarieerd programma, waarbij sport, cultuur en culinair genieten gecombineerd worden. Om 13.00 uur start de Run-Bike-Run, waarbij teams in estafettevorm diverse afstanden afleggen. De gehele dag zijn er activiteiten voor kinderen, waaronder een stoepkrijtwedstrijd, ravotten in het bos, springkussens en diverse spelactiviteiten. Centrale plaats is het festivalterrein met een tiental foodtrucks met uiteenlopende internationale gerechten, een wijnbar van WereldWijnen, een muziekprogramma met dj Hans, en een optreden van de band 'Shaken not Stirred'.