Kooklessen voor beginners

Lisserbroek n In dorpshuis De Meerkoet start maandag 11 juni een zeven weken durende wereldkookcursus voor beginners.

Onder leiding van chef-kok en gecertificeerd leermeester Herman van der Pavert worden er in eerste instantie allerlei (snij)vaardigheden geleerd, maar er wordt ook direct gestart met het bereiden van in eerste instantie makkelijke gerechten.

Tijdens de cursus is er vooral aandacht voor wereldgerechten. Denk aan nasi, spaghetti, oosterse soepen, kebab, ribeye met roquefortsaus, Javaanse kip en kip piri.

De lessen zijn steeds van van 16.00 uur tot circa 18.00 uur. Kosten van de cursus (7 lessen): 45 euro. Aanmelden kan door te bellen met De Meerkoet (0252-413457). Mailen mag natuurlijk ook: meerkoet@maatvast.nl.


Sponsorloop

Hillegom n De Vrije School De Toermalijn houdt donderdag 24 mei een sponsorloop.

De ouders hebben samen met de leerkrachten het thema Stappen en Happen bedacht. De kinderen doen hun uiterste best met het rennen van rondjes rond de school en ouders en kinderen zijn aanwezig om lekkere hapjes en drankjes te verkopen. De opbrengst is bedoeld om een speciaal handenarbeidlokaal te maken. De sponsorloop duurt van 17.00 tot 20.00 uur.


Volop activiteiten bij speeltuin Jeugdland

HILLEGOM n In het Buurthuis van Speeltuinvereniging Jeugdland wordt zaterdag 9 juni een zomerfair gehouden.

In het buurthuis staan van 12.00 tot 16.00 uur een aantal standjes zijn met onder andere kleding en cosmetica. Op het speeltuinterrein is een rommelmarkt. Het belooft een zomers gebeuren te worden met uiteraard ook wat te drinken voor de ouders en limonade en ijsjes voor de kids. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de renovatie van het speeltuingebouw. De toegang is gratis.

Voor alle Hillegomse kinderen, lid of geen lid van Jeugdland is op vrijdag 22 juni een kinder bbq. Dit evenement vindt plaats in combinatie met een disco en wordt opgeluisterd door djJ Josh. Het festijn begint om 17.00 uur en duurt tot 18.30 uur. Voor leden van de speeltuin is dit gratis. Niet leden betalen 2,50 euro. Opgeven voor de bbq en meer info over de zomerfair via: acornelissen@snelnet.net.