Afbeelding
Foto:

Expositie Hans Innemée

Hillegom n Galerie en Kunstuitleen Bollenstreek aan de Satellietbaan 14C, verwelkomt voor de komende expositie kunstenaar Hans Innemée. Innemée exposeerde onder andere in Frankrijk, Duitsland en Japan.

Van 3 juni tot en met 8 juli is zijn herkenbare werk in Hillegom te zien. Al jaren heeft de Kunstuitleen werk van Innemée in haar collectie. Zondag 3 juni om 14.00 uur verzorgt de kunstenaar een lezing over zijn loopbaan als kunstenaar. Een bevlogen tekendocent op de middelbare school wekt al vroeg zijn belangstelling voor de kunst. Een excursie naar het Haags gemeentemuseum met een tentoonstelling van werk van Anton Heijboer in 1969 gaf hem het definitieve zetje dat hij nodig had om te kiezen voor de kunstacademie.

Vanaf midden jaren '70 heeft de kunstenaar zijn grafiek zo uitgewerkt dat het steeds een uniek resultaat oplevert. Waarom uniek? Omdat er elke keer opnieuw wordt gekeken naar de afdruk met een andere blik. Door verschillende krijten en kleuren te gebruiken zijn er geen twee identieke resultaten.

Met liefde, passie en gedrevenheid is Innemée bijna elke dag van de week aan het werk op zijn atelier. De drijfveer om kunst te blijven maken, zit bij hem in het plezier bij het maken van zijn kunst. "Op het moment dat ik niet meer verrast kan zijn bij het maken van mijn werk stop ik ermee. Bij heel veel dingen die ik maak, denk ik: dat kan toch beter. Nee, ik ben nog lang niet klaar…"

Dieren behoren onmiskenbaar tot de wereld van Innemée. De expositie is juist voor de verzamelaar aantrekkelijk om te zien hoe het vroegere werk zich verhoudt tot het nieuwe werk. De ontwikkeling van het versimpelen van de lijn. De kip heeft een hoofdrol gekregen in zijn oeuvre.

Galerie en Kunstuitleen Bollenstreek is tijdens de expositie extra geopend op zondag 3 juni en zondag 8 juli van 11.00 tot 16.00 uur. Meer informatie: www.kunstuitleenbollenstreek.nl


Veiling voor Colombiaanse school

Lisse n Diverse jongeren uit de Gereformeerde Gemeente in Lisse hopen deze zomer naar Colombia te gaan om daar een school te renoveren en kinderwerk te doen.

Hiervoor is uiteraard geld nodig en daarom organiseren deze jongeren een markt en een veiling om geld op te halen. De markt vindt plaats op zaterdag 2 juni in de Onderwaterhallen (Achterweg-Zuid 33) van 10 tot 16 uur. Er zijn oud-Hollandse spelletjes te doen en vanaf 14.30 uur is er een productenveiling.

Meer over het project waar de Lissese jongeren naartoe gaan is te vinden op https://www.worldservants.nl/colombia/co118

Afbeelding