Organiste Leonore Lub in Agathakerk

Lisse n Organiste Leonore Lub geeft zaterdag 26 mei om 20.15 uur een concert op het monumentale Adema-orgel in de Sint-Agathakerk.

De organisatie is in handen van de Stichting Vrienden van het Adema-orgel. De toegang is gratis; na afloop is er een collecte om de onkosten te bestrijden. U kunt na afloop tevens genieten van een hapje en drankje achter in de kerk. Het programma van deze avond omvat, naast werken van Felix Mendelssohn Bartholdy (Sonate V in D), Robert Schumann (Canon in As), Théodore Dubois (Toccata in G) en Joseph Jongen (Chant de mai), de gehele Troisième Symphonie opus 28 van Louis Vierne.


'Wij vliegen ons leefklimaat aan flarden'

regio n Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest houdt een duurzaamheidscafe over vliegen.

"Omdat de gevolgen van het vliegverkeer de grenzen van onze leefomgeving ver overschrijden, in letterlijke en figuurlijke zin", aldus de organisatie. Drie sprekers zullen 'het vliegen' vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Paul Peeters van het NHTV Breda Centre for Sustainability, Tourism and Transport presenteert de resultaten van zijn promotieonderzoek naar de effecten van de luchtvaart op het klimaat. Matt Poelmans, lid van de bewonersdelegatie in de Omgevingsraad Schiphol vertelt over de groeiplannen van Schiphol en de gevolgen wat betreft, geluid, fijnstof en veiligheid. Wim Dechering laat zien hoe de banen van het vliegverkeer boven de regio lopen en hoe het staat met de metingen en welke afspraken er zijn wat betreft vlieghoogte en geluid. De bijeenkomst is woensdag 30 mei om 20.00 uur in het Duinzigtcollege aan de Wijttenbachweg 23 in Oegstgeest. De toegang is vrij.