ISD: eind mei besluit over loonkosten

Lisse n Het dagelijks bestuur van de ISD Bollenstreek neemt eind mei een standpunt in over een mogelijke aanpassing van het beleid voor de loonkostensubsidie.

Vanaf 1 januari 2018 is het beleid voor de loonkostensubsidie voor werkgevers gewijzigd. Het huidige beleid is gebaseerd op de verordening die de raden eind 2017 hebben vastgesteld en het maatwerk dat het dagelijks bestuur van de ISD Bollenstreek begin 2018 heeft vastgesteld. Vanaf die datum kunnen werkgevers in principe nog voor maximaal 25,5 uur loonkostensubsidie krijgen, tenzij sprake is van maatwerk. Het dagelijks bestuur vindt het belangrijk dat mensen met een arbeidsbeperking uitzicht hebben op een passende en blijvende baan. Duurzame en houdbare uitstroom is belangrijk. Uitgangspunt bij de gewijzigde regeling vanaf 1 januari 2018 is dat binnen deze doelstelling er een goede balans is tussen de loonkosten die de werkgever heeft en de bijdrage van de (lokale) overheid. Lees het gehele artikel op www.lissernieuws.nl.


'Begin' bij Theater Floralis

Lisse n Twee try-outs op één avond! Dat biedt Theater Floralis de bezoekers op maandag 28 mei.

De wereldberoemde harpist en componist Remy van Kesteren en succesvol actrice en schrijfster Hanneke Last werken onder hetzelfde dak aan hun nieuwe voorstellingen. Vanuit hun huis in Amsterdam waar ze samenwonen, ontstaan nieuwe gedachtes, muziek en taal. Totaal verschillend, of valt dat wel mee? Hij schrijft een nieuw album, zij is haar pad als performend schrijfster aan het ontdekken. Ze beginnen allebei op hun eigen manier. En op deze avond laten ze voor het eerst iets zien en horen. De avond begint met een interview met de jonge makers door Coen Verbraak, de gevierde journalist en programmamaker die met het tv-programma Kijken in de Ziel de ziel van menig beroep verkende. Daarna brengt Hanneke samen met haar band de eerste try-out van haar voorstelling Begin. Na de pauze creëert Remy in samenwerking met de visuals van Het Blauwe Uur een totaal eigen wereld, waarin de harp klinkt zoals je het nog nooit hoorde. Aanvang 20.00 uur, entree 15 euro. Kaarten te koop bij: Theater Floralis, Floralisplein 69, www.floralislisse.nl en Antieke Prenten, Heereweg 215.