Eerst een warming-up van de directeur Jacoline Wiskerke. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Eerst een warming-up van de directeur Jacoline Wiskerke. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto: ac

Sponsorloop met de Toermalijn

HILLEGOM n Op Vrije School De Toermalijn vond donderdag 24 mei weer een Sponsorloop plaats en ook deze keer was het weer een hele happening.

Het speelplein was feestelijk aangekleed en er was een groot aantal belangstellenden voor dit evenement op de been. 76 kinderen liepen rondjes om de school, om zoveel mogelijk geld in de wacht te slepen. Dit geld wordt onder andere besteed om het schoolplein nog mooier te maken. Ook wordt geld op zij gezet voor het handenarbeidlokaal.

Volgens Miriam Bouckaert, een van de organisatoren van het evenement, is nog niet bekend wat de verrichtingen van de kinderen heeft opgebracht. "Ze hebben allemaal wel heel erg hun best gedaan. Het waren rondjes van 500 meter en veel kinderen hebben meerdere rondjes gelopen."

Van te voren kregen zij een warming-up door directeur Jacoline Wiskerke, die dat heel enthousiast deed en de kinderen wist te enthousiasmeren, om de klus te klaren en nog beter hun best te doen. De avond werd begonnen met een optreden van het Toermalijn Kinderkoor, die kinderliedjes zongen. Na hard repeteren was dit hun eerste optreden, dat werd beloond door een groot applaus. Uiteraard was er ook wat lekkers: pannenkoeken en pizza's waren favoriet.


Chinees lunchbuffet in 't KrantCafé

Lisse n In het KrantCafé wordt op dinsdag 19 juni weer een lunch geserveerd.

Dit keer is het een Chinees buffet, verzorgd door Oriëntal Restaurant China City, Vivaldistraat 33a uit Lisse. Het menu bestaat uit babi pangang, foe yong hai, tjap tjoy, kip in zwarte bonensaus, saté, twee miniloempia's, nasi en bami.

De lunch wordt die dinsdag tussen 12.00 en 14.00 uur geserveerd in het sociaal-cultureel centrum 't Poelhuys aan de Vivaldistraat 4. De kosten van deze heerlijke lunch zijn 9,00 euro (dat is inclusief drankje).

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk vanaf maandag 4 juni t/m vrijdag 15 juni in het KrantCafé in 't Poelhuys, op de maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

Het KrantCafé sluit haar seizoen 2017/2018 af op vrijdag 29 juni. In juli en augustus is het KrantCafé gesloten. Op maandag 3 september wordt de draad weer opgepakt.

Koffie-ochtenden

Dan zijn senioren weer welkom op de koffie/thee-ochtenden van 10.00 tot 12.00 uur op voormelde ochtenden en locatie.