Arie van Erk (links) en Annechien Snuif. | Foto: Annemiek Cornelissen
Arie van Erk (links) en Annechien Snuif. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto:

Wethouder Annechien Snuif houdt anders-dan-anders afscheid

HILLEGOM n In het gebouw van Stichting Cultuur Beleving Hillegom heeft Annechien Snuif donderdag 24 mei afscheid genomen als wethouder.

Door Annemiek Cornelissen

De aanwezigen kregen een cultuurprogramma voorgeschoteld met onder andere een optreden van managementtrainer Rik Spann en musicalorganisatie Mubo, die een tweetal nummers zong uit de musical Guys and dolls, welke afgelopen weekend in première is gegaan.

Snuif blikte terug op tien jaar politiek en mooie hoogtepunten, waaronder de nieuwe manege, de gerenoveerde Hoftuin, de Weerlanerpolder, Bloemswaard en de Woonzorgzone, de brede school Hillmare/Savio en het Elsbroekerpark.

Ook zei ze de soms heftige discussies binnen het college te gaan missen en de "geheime" appgroep, maar ook de lichte spanning voor de commissie- en raadsvergaderingen. Ze had bewust gekozen voor een 'anders-dan-anders-afscheid'.

"Ik heb Rik Spann uitgenodigd om iets over te brengen op het gebied van innovatie en creativiteit en dat kan hij heel goed door bijvoorbeeld jazzgitarist Miles Davis en Keith Richard van The Stones hierin te betrekken als inspiratie voor het bedrijfsleven."

'Ik had graag nog vier jaar wethouder willen zijn'

Snuif zei meer dan alleen een borrel te willen geven.

"Ik heb gekozen voor een programma, die mensen aan het denken zet en waaraan zij zullen terugdenken. Ik denk dat dit prima gelukt is." Z

e heeft 'mixed feelings': "Het is heel jammer dat het zo is afgelopen. Ik had graag nog vier jaar wethouder willen zijn, maar de kiezer heeft gekozen.

Zo is het en daar kan ik niks aan doen. Een zetel was niet genoeg om mee te kunnen doen in het nieuwe college. Dat is heel zuur."

Ze gaat zich nu richten op haar eigen bedrijf HR/It advies, dat ze al had, maar verder zal uitbouwen.

Burgemeester Arie van Erk begon zijn speech met 'Lieve Annechien', hetgeen haar duidelijk goed deed. "Je was parttime wethouder en je wilde het liefst fulltime wethouder worden. Daar hadden we het voor de verkiezingen al over gehad. Toen werd het 21 maart en kwamen de uitslagen.

Wat was dat spannend.

Al gauw keken we elkaar aan: het is klaar, het is gedaan.

Wat was dat een zuur moment voor jou. Maar gelukkig zette je als snel de knop om."

De burgemeester zei te hopen dat het Snuif goed zal gaan. "Mogelijk komen er nieuwe uitdagingen en kansen.

Je hebt een prachtige periode achter de rug en je mag trots zijn. Je hebt niet alleen veel voor Hillegom betekent, maar ook regionaal."