Afbeelding
Foto: ac

'We nemen afscheid van een wethouder met stijl'

HILLEGOM n Onder grote belangstelling heeft wethouder Jeroen Verheijen vrijdag 25 mei afscheid genomen van de gemeente Hillegom.

Verheijen mocht zelf een locatie kiezen waar het afscheid werd gehouden en koos voor de nieuwe manege, omdat hij als wethouder in Hillegom een flinke vinger in de pap heeft gehad bij de totstandkoming daarvan. Eigenaren Marian Koopman, haar man Pieter Versteege en zon Bob Koopman boden de wethouder voor zijn inzet een enorme bak met planten aan, waarmee ze Verheijen zichtbaar ontroerden.

Verheijen volgde ruim twee jaar geleden Ivo ten Hagen op als interim wethouder. Volgens burgemeester Arie van Erk, die tijdens het afscheid tot hem sprak voelde Verheijen zich al snel thuis in het Hillegomse: "Onze wethouder uit Uithoorn! Al snel kende je ons dorp op je duimpje en was je ingeburgerd. De straatnamen had je zo onder de knie en ook de bedrijven wist je al snel op te noemen. Dat gold ook in de politiek. Het ging je allemaal heel snel af. Je was een wethouder met stijl, je was soms bot en kon ook een drammer zijn, dat hoor ik hier zeggen. Maar dat waren echter je kwaliteiten en dat is soms nodig. We hadden een goede vis aan de haak geslagen voor de Hillegomse politiek."

Volgens van Erk kwam Verheijen niet in een gespreid bedje en kan hij omschreven worden als een stevig bestuurder. "Daarvoor geef ik je mijn complimenten. Je stapte op een rijdende trein en je hebt tijdens je rit meegeholpen aan het tot stand komen van mooie projecten, waaronder de manege waar we nu staan. Nu gaat de trein weer verder. De kiezer heeft gesproken. De klus stopt nu."

Volgens Van Erk was hier van te voren over gesproken. "We hebben het zelfs gehad over een fulltime baan als wethouder. Het was gewoon geen interim klus meer. Je veroverde een vaste plek en je hebt hier mooie stappen gezet, onder andere in de Regionale samenwerking, de Omgevingsvisie, het nieuwe Bloemswaard, de Vossepolder, maar ook het Jozefpark. Gisteren is formeel de klap op dit project gegeven door het Bisdom. Wat een mooie afsluiter is dit voor jou!"

| Jeroen Verheijen reageert emotioneel wanneer hij de plantenbak krijgt. Foto en tekst: Annemiek Cornelissen