Bak vol? Dan gooien we het er wel naast... Het gebeurt nog steeds en dat moet volgens Dolf Kistemaker van de PvdA afgelopen zijn.
Bak vol? Dan gooien we het er wel naast... Het gebeurt nog steeds en dat moet volgens Dolf Kistemaker van de PvdA afgelopen zijn. Foto: Arie in 't Veld

LISSE n Het bijplaatsen van afval moet afgelopen zijn. Burgerraadslid Dolf Kistemaker van de PvdA was daarin duidelijk in de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.

Hij sprak wethouder Kees van der Zwet aan, mede gezien de verkiezingsbelofte van het CDA om de afvalinzameling onder de loep te nemen. Kistemaker vroeg hem de zaken zo te regelen dat BOA's actiever handhaven. "Een maatregel die per direct ingevoerd kan worden. In het coalitieakkoord is aangegeven met een aantal voorstellen te komen. Als u de discussies hebt gevolgd, weet u dat er binnen Lisse veel ergernis bestaat over de omgeving van de milieuparkjes. Vooral bij de winkelcentra waar vuil illegaal wordt bijgeplaatst." Wethouder van der Zwet maakte een voorbehoud. "Ik ben het eens met de problematiek, maar wil wel graag even de tijd om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Ik kom er zo snel mogelijk op terug."