Ingezonden mail over verkrotting

Hillegom n Van Katrien van der Maesen ontving de redactie onlangs een mail die zij had gestuurd naar de gemeente. Ze schreef:

"Pasgeleden reed ik met de auto langs de bollenvelden en via Lisse kwamen wij weer Hillegom binnen. Het moet mij van het hart om er melding van te maken dat het geen gezicht is, als je op de Leidsestraat rijdt en naar de woninkjes links kijkt (nrs 18-48). Wat een armoede, wat een verkrotting. En dat aan een belangrijke doorgaande weg, waar veel toeristen komen om van de Bollenstreek te genieten. Sterker nog, het bloemencorso komt hier langs. Het is werkelijk om je rot te schamen. Als gemeente Hillegom lijkt het mij heel belangrijk om hier iets aan te doen. Dit beeld wil je toch niet neerzetten van Nederland. Misschien bent u al langere tijd gewend geraakt aan dit beeld, en ziet u de noodzaak er niet meer van in om hier iets aan te doen, maar voor mij, als inwoonster van een prachtige stad, vind ik dit onbegrijpelijk. De gemeente Hillegom is volgens mij, met al de prachtige bollenbedrijven, vast en zeker een rijke gemeente, die hier zeker geld aan zou kunnen besteden."

Omdat een antwoord van de gemeente uitbleef, heeft de redactie de mail nogmaals doorgestuurd en om een reactie gevraagd. Van communicatieadviseur Mark Blokker, van de werkorganisatie HLTsamen, kwam de volgende reactie: "Ik heb contact gehad met de vakafdeling en hieronder volgt ons inhoudelijk antwoord: "Het onderhouden en/of opknappen van deze woningen is een taak van de eigenaren. De woningen voldoen op dit moment aan de van toepassing zijnde regelgeving en veiligheidseisen. Er is dus geen sprake van een onveilige woonsituatie voor de bewoners. Wij zijn het eens met briefschrijfster dat de uitstraling van deze woningen geen visitekaartje is voor onze gemeente.Om die reden hebben wij de eigenaren van deze woningen begin dit jaar verzocht om op korte termijn te komen met een plan van aanpak om deze woningen op te knappen."


Klaverjassen en darten in De Meerkoet

Lisserbroek n Ook dit jaar organiseert de Lisserbroekse dartclub een zomercompetitie. En de Lisserbroekse Klaverjasvereniging het Zomerkoppel klaverjastoernooi.

De dart- en klaverjasliefhebbers kunnen alle vrijdagavonden van juni (1, 8,15, 22 en 29 juni) terecht in dorpshuis De Meerkoet. Wat betreft het darten: aanvang 20.00 uur, deelname kost 3,00 euro per avond. Er zijn mooie prijzen te winnen! Deelname vanaf 16 jaar. Meer info op www.dartclublisserbroek.nl.

Met betrekking tot het zomerkoppel klaverjastoernooi: aanvang 20.00 uur en er wordt gekaart om waardebonnen voor vlees of vis. De entree bedraagt 5,00 euro per persoon per avond, incl. twee kopjes koffie. Er wordt op z'n Rotterdams gekaart. U kunt zich opgeven bij De Meerkoet aan de Krabbescheerstraat 1, 0252-413457.