Afbeelding
Foto: pr

The Insult bij Filmhuis Lisse

Lisse n Filmhuis Lisse draait dinsdagavond 05 juni de Libanese speelfilm "The Insult" van regisseur Ziad Doueiri.

In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Politiek en religie verdelen een land waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn.

Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.

Vertoningsadres: Floralis, Floralisplein 69. De kassa opent om 19:30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden (op vertoon lidmaatschapspas) 6 euro. Let op: betalen kan alleen contant. Het reserveren van plaatsen is niet mogelijk.


Broedende buizerds

Lisse n Net als vorig jaar is er een broedend buizerdpaartje in het Keukenhofbosch. Om te voorkomen dat bezoekers, waaronder veel wandelaars en hardlopers, worden belaagd door de vogels, die immers hun jongen verdedigen, is een deel van het bos afgesloten door het Zuid-Hollands Landschap. Zodra de jongen na een week of zes uitvliegen, worden de waarschuwingsborden weer weggehaald en het bos weer opengesteld.