Zomerstop voor de Tafel van vrijwilligerswerk

Lisse n Welzijnskompas was gedurende de maanden maart t/m mei iedere maandag van 14 tot 16 uur aanwezig in de bibliotheek met de Tafel van vrijwilligerswerk.

Ook vrijwilligersorganisaties zijn aangeschoven om te laten zien wat er voor vrijwilligerswerk er bij hen mogelijk is. Een daarvan was educatief centrum De Groene Bol, daar zijn nog steeds vacatures voor gastheren en -vrouwen, en er zijn ook enthousiaste mensen nodig om klassen rond te leiden en te vertellen over de natuur. Zorgcentrum Marente kan ook altijd vrijwillige inzet gebruiken. Wie geïnteresseerd is, gaat met coördinator Mariska Kleine in gesprek om te kijken welke taak er bij hem of haar past. En Vriendendienst Duin en Bollenstreek zoekt mensen voor hun maatjesproject van een jaar.

En er waren meer organisaties te gast aan tafel. Zoals Vluchtelingenwerk waar men maatschappelijke begeleiders zoekt. Stichting Present zoekt 'klus-Karels en handige-Hennies'. Stichting Kreda helpt migrantenkinderen met de taal en kan daar ook nog wel hulp bij gebruiken.

Al deze vacatures en nog veel meer staan op de website van Welzijnskompas onder het kopje vrijwilligerswerk.

Consulent vrijwillige inzet is bereikbaar

In de zomerperiode van juni t/m augustus is er geen Tafel van vrijwilligerswerk. Wilt u aan de slag als vrijwilliger en heeft u vragen, kijk dan op de vacaturebank of maak een afspraak met de consulent vrijwillige inzet. Haar naam is Marian Kofoed, en zij is te bereiken via m.kofoed@welzijnskompas.nl.