Afbeelding
Foto:

Kampioenen geef je op!

Hillegom n De gemeente Hillegom organiseert in samenwerking met SportSupport (team Hillegom in Beweging) de huldiging van de Hillegomse sportkampioenen.

Alle jeugdteams en jeugdige individuele sporters die in het tijdsbestek van 28 juni 2017 tot en met 26 juni 2018 een kampioenschap hebben behaald zijn uitgenodigd voor deze huldiging, die plaatsvindt op woensdag 27 juni tussen 19.00 en 21.00 uur bij S.V. Hillegom. Dit geldt voor alle jeugd die per bond nog in de jeugdcategorie vallen. Naam en het mailadres van de contactpersoon moeten bekend zijn vóór 21 juni 2018. Aanmelden via Sandra Boonstra, sboonstra@sportsupport.nl. Hierin ook graag bijzonderheden bij de prestaties vermelden. Het is een goed gebruik dat de nadruk wordt gelegd op de jeugdkampioenen, maar daarnaast wil de gemeente ook graag aandacht besteden aan opmerkelijke andere (sport)prestaties.

De gemeente wordt daarom graag geattendeerd op: seniorenteams met opmerkelijke prestaties; opvallende vrijwilligers binnen de sport(clubs); sporttalenten. Een jury buigt zich uiteindelijk over alle aanmeldingen.


Vlaggen halfstok voor uitvaart marinier

Lisserbroek n Op de dag van de uitvaart van de omgekomen marinier Willem van Woerden (30) uit Lisserbroek is massaal gehoor gegeven aan de oproep om door het hele dorp de vlaggen halfstok te hangen.

Op deze manier lieten de dorpsgenoten vrijdag weten met de nabestaanden mee te leven. Die hebben laten weten veel steun te hebben ervaren door de vele vlaggen die er hingen.

Erehaag

Er was grote belangstelling voor de uitvaart van Van Woerden. Honderden collega's van de marine waren met bussen naar Lisse gekomen, waar in de Sint-Agathakerk een dienst werd gehouden. Na afloop vormden de mariniers een erehaag voor de stoet die te voet richting het crematorium ging.

Ontslag

Willem Mijndert van Woerden had net zijn ontslag ingediend bij de marine, omdat hij niet naar Vlissingen wilde verhuizen. Hij had intussen een baan bij een arrestatieteam van de politie gevonden. De Lisserbroeker kwam vrijdag 25 mei om bij een verkeersongeval in Den Helder. Hij laat een vrouw, een zoontje van 5 en een dochtertje van 7 weken achter.