Wethouder Fred van Trigt tijdens de onthulling van de nieuwe naam. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Wethouder Fred van Trigt tijdens de onthulling van de nieuwe naam. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto: ac

Pluspunt omgedoopt tot Plein 28

HILLEGOM n Het was al wekenlang het gesprek van de dag tussen de bezoekers van Het Pluspunt. Wat zou de nieuwe naam gaan worden? Wethouder Fred van Trigt maakte de nieuwe naam bekend door het naambord te onthullen: Plein 28, toepasselijker kan eigenlijk niet: nieuw en eigentijds met een knipoog naar het plein waarop de locatie te vinden is.

Dat is ook wat Welzijnskompas Hillegom/Lisse wil uitstralen met het vernieuwde interieur en de nieuwe naam. "We willen dat Plein 28 een locatie wordt waar jong en oud samenkomt, van elkaar leert en zich in een veilige omgeving ontwikkelt", vertelt Gesmar Pruijs, directeur Welzijnskompas Hillegom/Lisse tijdens de opening."We denken daarbij bijvoorbeeld aan een ambacht als fietsen repareren of kleding maken, maar er zijn tijdens deze opening ook veel andere ideeën gelanceerd. Dat is precies de bedoeling van onze vraaggerichte werkwijze." Een beginnetje met deze werkwijze werd op de openingsdag gemaakt door de jongeren van Welzijnskwartier hapjes te laten maken en ook door World Woman Together." Ook noemde Pruijs de dames van Wandelclub Station, die wekelijks bij Plein 28 koffie drinken. "We willen gastvrijheid uitstralen in de breedste zin van het woord." Zoals onze keuken beschikbaar stellen aan groeivrijwilligers om hapjes te maken als een soort oefening, waarmee we later weer naar andere locaties kunnen gaan om dit te serveren."

's Heerenloo was bijvoorbeeld ook present met de cliënten die de appeltaart hadden gebakken. Cliënt Ronnie onderbrak enthousiast en zo trots als een pauw, de speech van Pruijs om dat maar even zelf te komen vertellen. Ronnie stal de show en maakte van de opening, zonder dat hij dat zelf echt in de gaten had, iets bijzonders. Het publiek dat in groten getale was gekomen, gaf hem een luid applaus. Ook burgemeester Arie van Erk was vol bewondering over de vernieuwde locatie en de vernieuwde opzet: "Buurtgericht bezig zijn: dát is waar we met het nieuwe college aan werken. Dat moeten we samen doen, met elkaar, sfeer maken in het dorp en Hillegom nog leuker maken. Ik wens iedereen hier heel veel plezier." Wethouder Van Trigt zei: "Het is prachtig om met andere groepen samen te zijn en daarbij moeten we ook de jeugd goed in de gaten houden." Wat duidelijk werd op deze middag is dat Plein 28 niet alleen meer voor ouderen is bedoeld. Zo wordt er onder andere gebridged, geklaverjast, zijn er computergroepen en is er nu ook de Jambo groep. Die bestaat uit mensen met en zonder een beperking die gezellig samen dingen willen ondernemen. Pruijs liet weten dat het Welzijnskompas openstaat voor nieuwe initiatieven. "Het zou mooi zijn als we hier kennis en kunde uit kunnen wisselen, op weg naar nieuwe activiteiten."