Degradatie FC Lisse is mokerslag

Lisse n Wat vrijwel niemand binnen voetbalminnend Lisse heeft zien aankomen is toch de waarheid geworden op zaterdag 2 juni 2018. Voor de eerste keer in haar bestaan is FC Lisse gedegradeerd.

Door Jankees Faas

Grote 'boosdoener' was JVC Cuyk. De Brabanders wisten de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen op Ter Specke. De beslissende 3-0 viel in blessuretijd. Voor FC Lisse eindigde de boze droom in het seizoen 2017/2018 uiteindelijk in een nachtmerrie.

Tegen Cuyk stond er een soort van beloftenteam bij de thuisclub opgesteld, met alleen Robert van Boxel als dertiger. Hoe pijnlijk en machteloos is het voor spelers als Rik Vermeulen (300 competitieduels voor FC Lisse) en Roel de Goede (zijn laatste en zeventiende seizoen voor de FC) om vanaf de kant te moeten toekijken.

FC Lisse wist van de heenmatch dat het nog niet gedaan was tegen het fysiek sterkere Cuyk. Hoger geplaatste teams worden vaak uitgeschakeld door ploegen, die op een lager niveau acteren. Voorbeelden zijn Roda JC tegen Almere en Sparta tegen Emmen. Maar dat ging hier niet op. FC Lisse verloor te veel duels en kwam weinig aan voetballen toe.

Na afloop tranen bij spelers van FC Lisse en berusting bij de supporters. Een bizar seizoen werd afgesloten met een vervelend eindresultaat. Het is nu tijd om te evalueren en de hoofden weer leeg te maken. FC Lisse start in de derde divisie met een relatief jonge selectie, waar de nodige groei in zit.

Zo kwam een einde aan een seizoen, dat op 8 juli begon met het oefenduel tussen FC Lisse en Feyenoord. Het seizoen eindigde een week eerder dan de bedoeling was op zaterdag 2 juni. FC Lisse was elf maanden in touw.