MuBo na uitverkocht Guys & Dolls verder met jubileumproductie Cyrano

regio n De afgelopen weekenden stond de Nachtegaal, Lisse op z'n kop met het succesvolle Guys & Dolls. MuBo straalde tijdens de uitverkochte avonden op de verschillende podia in de speciaal voor deze voorstelling ingerichte nachtclub.

Terwijl alle betrokkenen nog nagenieten, staat MuBo zeker niet stil. Er wordt alweer een paar maanden hard gerepeteerd voor de familievoorstelling Rapunzel, die in oktober te zien zal zijn. Daarnaast starten 15 en 22 juni de repetities voor de eerste jubileumproductie, Cyrano. Deze zijn in Hillegom en het is mogelijk om hier kennis te maken met MuBo. In 2019 bestaat MuBo namelijk alweer tien jaar en dat zal met deze oer-musical groots gevierd worden. MuBo speelt dan onder begeleiding van een live orkest in maart, net als tien jaar geleden, weer in de Muze, Noordwijk.

Cyrano speelde twee jaar in Nederland en vertelt het verhaal van de groot neuzige en poƫtische aanvoerder van de Franse cadetten, Cyrano, die verliefd is op zijn nicht Roxane. Hij denkt echter dat zij hem nooit zal zien staan en zij wordt op haar beurt verliefd op de minder welbespraakte, maar knappe Christian. Cyrano is hevig teleuregesteld maar belooft haar om Christian tijdens de oorlog te beschermen. Tegelijkertijd belooft hij Christian te helpen Roxane voor zich te winnen en schrijft haar liefdesbrieven in zijn naam... Zal Roxane ooit weten wie er echt achter de liefdesverklaring schuil gaat? Ad van Dijk componeerde de muziek van Cyrano en werd genomineerd voor een Tony Award.

Ga voor meer informatie naar www.stichtingmubo.nl.


Adamas Benefiettoernooi

Lisse n Liefhebbers kunnen 8 juli weer tennissen tijdens het Adamas Benefiet Tennistoernooi bij LTC Lisse. De gehele opbrengst van dit toernooi komt ten goede aan het Adamas Inloophuis.

Iedereen vanaf 16 jaar kan zich aanmelden. Er wordt ingeschreven als koppel voor de damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel. Kies daarbij zelf het niveau: beginners, niveau 8 of 7, niveau 5/6 en niveau 3/4. Het toernooi duur van 12.00 tot 17.00 uur, gevolgd door een loterij en een barbecue. Inschrijven voor het toernooi en de barbecue kan t/m 1 juli. Deelname zonder barbecue kost 17,50 euro p.p. inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. Deelname incl. bbq kost 25 euro p.p. Alleen bbq kost t/m 1 juli 10 euro p.p., daarna 12,50 euro p.p. Inschrijven: www.adamas-inloophuis.nl/tennis.


Lisse in de race voor cultuurprijs

Lisse n In Nederland zijn 6,4 miljoen mensen in hun vrije tijd actief met kunst bezig. Het BNG Cultuurfonds wil met de BNG Bank Cultuurparticipatieprijs gemeenten die zich hier actief voor inzetten stimuleren. Lisse is een van de genomineerden.

Andere genomineerden zijn Assen, Meierijstad, Steenbergen en Zwolle. Op 28 juni wordt door de jury een winnaar gekozen. Deze ontvangt 15.000 euro die ten goede moet komen aan de cultuurparticipatie in de gemeente. De jury over Lisse: "De aangedragen projecten laten zien dat je in een kleine gemeente veel tot stand kunt brengen met weinig middelen. Burgers initiƫren hier zelf culturele projecten als 'Gluren bij de Buren', een cultureel festival dat plaatsvindt bij de mensen thuis. Er zijn in Lisse veel plekken waar opgroeiende jongeren kennis kunnen maken met amateurkunst, zoals Jeugdtheaterschool Flores, buurthuis Salvatori en schoolproject De Zwarte Tulp. De gemeente heeft een buurtregisseur, die samenwerkingen initieert tussen instellingen en verbinding met de inwoners."