Afbeelding
Foto: remco out

Er is altijd wat wel te doen... maar waar?

Hillegom n Een escaperoom, brouwerij en meer ... Naast veel toeristen weten ook veel Hillegommers de bijzondere plekke niet te vinden. Hillegom Marketing hoopt hier verandering in te brengen met een nieuwe kaart van Hillegom.

Naast twee plattegronden staat er op de kaart ook uitleg over verschillende activiteiten die er hier te doen zijn. Zo staan ook Annemieke's pluktuin, zwembad De Vosse en Paintball Hillegom er op. Deze plekken staan ook weer op de kaart aangegeven, zodat iedereen de locaties kan vinden. De kaart zal in het Nederlands en het Engels bij verschillende toeristenpunten komen te liggen. Corine van den Heuvel van Hillegom Marketing is begin van dit jaar naar Hillegom verhuisd. "Het viel mij gelijk op dat er in Hillegom echt veel te doen is. Alleen niet iedereen ziet dat. Deze nieuwe kaart is dan ook niet alleen voor de toeristen bedoelt, maar juist ook voor de Hillegommers". Burgemeester Arie van Erk mocht afgelopen woensdag als eerste de kaart in ontvangst nemen. Om de kaart gelijk in gebruik te nemen waren de Vrienden van oud Hillegom gevraagd om een rondleiding door het centrum te geven. Na afloop kregen alle geïnteresseerden alvast een kaart mee. | Foto en tekst: Remco Out


Opnieuw label School Op Seef voor De Fontein

HILLEGOM n Basisschool De Fontein heeft vrijdag 15 juni het her-label ontvangen van School Op Seef. Dit gebeurde op het parkeerterrein van Sporthal De Vosse. Aan wethouder Fred van Trigt de eer om het certificaat uit te reiken aan directeur Luuk Veneboer.

Dit certificaat dat wordt uitgegeven door ROV Zuid Holland. In 2015 ontving de Fontein het School op Seef ook. Deze keer haalde de school 19 punten op verschillende gebieden waaronder planmatige aanpak en organisatie en communicatie met ouders. Veneboer reageerde trots: "Het is voor het eerst in Hillegom dat er een her-label is behaald. Het certificaat krijgt een prominent plekje in de school. De verkeersleerkracht, de onderwijsadviesbegeleider Chantal Schutter had een heel belangrijke taak bij het behalen van het certificaat. Zij heeft ons in alle fronten bijgestaan. Zonder haar hadden we het niet gehaald." De Giraff, de Johannesschool en de Leerwinkel hebben ook het certificaat behaald. Zij moeten nog her-labelen. Volgens Van Trigt juicht de gemeente dergelijke initiatieven toe. "Kinderen moeten veilig van en naar school kunnen."