Afbeelding
Foto:

HILLEGOM n De leerlingen van groep 6 van Basisschool De Fontein kregen vrijdag 15 juni een dodehoekles op het parkeerterrein van zwembad De Vosse.

De lessen werden gegeven door Piet Huisman, die een vrachtwagen bij zich had en Willem Schniedewind van De Meerlanden. Beiden hadden hun eigen verhaal en wisten de leerlingen te boeien en te overtuigen wat de dode hoek eigenlijk voor gevaar kan opleveren. Huisman is gepensioneerd vrachtwagenchauffeur en rijdt nu nog op oproepbasis. Hij heeft van zijn 14de tot zijn 66ste als vrachtwagenchauffeur gewerkt: "Ik heb rond de 8 miljoen kilometer gereden en reed internationaal door heel Europa, waaronder in Zuid-Italiƫ en Spanje." Het hoogtepunt voor de kinderen was ongetwijfeld dat zij allemaal mochten toeteren.

| Foto en tekst: Annemiek Cornelissen


HILLEGOM n Bij Zwembad De Vosse was donderdag 14 juni de jaarlijkse waterspeeldag. Het was voor het achtste achtereenvolgende jaar dat dat dit sportieve gebeuren plaatsvond. De organisatie was in handen van de Buurtsportcoaches, Sportfondsen Hillegom en de gemeente.

Leerlingen van de sportklas van het Fioretti College hielpen een handje mee, evenals Julia Maas en Damian Kwik, twee leerlingen van de CIOS. Helaas werkte het weer niet echt mee, maar dat leek de kinderen niet te deren. In totaal namen 420 leerlingen van vijf Hillegomse scholen aan het evenement deel. Er waren in totaal 19 spellen en per klas werden acht spellen gedaan. Volgens Buurtportcoach Paul van Bree waren er dit jaar zes nieuwe spellen: "We proberen jaarlijks variatie te brengen, de populaire spellen blijven en daar draaien we iets nieuws omheen, dat maakt het leuker voor de kinderen." De Waterspeeldag was bestemd voor de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8. Het startschot werd gegeven door wethouder Fred van Trigt: "Ik wil jullie veel plezier toewensen en als wethouder kan ik zeggen dat we heel trots zijn dat dit evenement weer in onze gemeente plaatsvindt." | Foto: Remco Out

Afbeelding