Workshop patchwork in De Beukenhof

Lisse n In het kader van het zomerprogramma van De Paraplu geven Anneke van Duivenbooden en Diny van der Zwet een workshop 'Patchwork' om senioren kennis te laten maken met deze bijzondere naaldtechniek.

Deelnemers zijn dinsdag 26 juni van 14.00 tot 16.00 uur welkom in zaal Hyacint van De Beukenhof. Er is een ruime keuze in mooie lapjes, maar wie thuis leuke lapjes heeft, kan die ook meenemen. In ieder geval graag eigen naaispullen, waaronder rijggaren en garen in een neutrale kleur (grijs of ecru) meenemen. De kosten bedragen 1,25 euro, dat is inclusief een kopje koffie of thee. Voorinschrijving is niet nodig.


Nieuwe jeu-de-boulesbaan

Lisse n In het park achter het Veldhuyzen van Zantenpark in Lisse is een prachtige jeu-de-boulesbaan aangelegd. Een project dat ontstaan is vanuit een buurtinitiatief.

Vorig jaar kwamen enkele buurtbewoners met het idee om een jeu-de-boulesbaan aan te leggen. Na een buurtonderzoek (enquête) werd het idee ontzettend positief ontvangen in de buurt. Samen met contactfunctionaris Monique van der Weijden, zijn Jan de Jager, Frans van Leeuwen en Joop den Blanken op zoek gegaan naar sponsoren en een uitvoerder. De aanvraag voor dit initiatief werd goedgekeurd door Fonds 1818. De firma Hebru en Splitkorrel zijn daarna gestart met de aanleg van de baan. Alle bewoners van de buurt kunnen nu samenkomen bij de jeu-de-boulesbaan. Natuurlijk zijn alle inwoners van Lisse welkom. Zaterdag 23 juni om 16.00 uur wordt de baan geopend en officieel in gebruik genomen. Albert Heijn Lisse en Welzijnskompas maken het mogelijk dat de opening een waar feestje wordt. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen geïnteresseerden, betrokkenen en liefhebbers spelen en wellicht al nieuwe afspraken maken voor nog een partijtje jeu-de-boules. Neem de jeu-de-boulesballen mee!


Bezoek Veelzorg

Hillegom n Het college brengt 18 juni bezoek aan Kwekerij Veelzorg, een kleinschalig woonerf rond de historische bloembollenkwekerij Veelzorg uit 1822, ter ere van de naderende oplevering van elf woningen in en rond de oude bollenschuur.

De restauratie en herbestemming van de historische locatie aan de stationsweg 131 nadert zijn voltooiing. Naast de 11 woningen in en rond de agrarische monumenten is het oude kantoor en de holkamer van Kwekerij Veelzorg gerestaureerd en door BOEi verhuurd aan de Stichting Vrienden van Oud Hillegom. De stichting zal tot de officiële opening van het complex in september druk bezig zijn met de inrichting van de twee historische gebouwen.