Heerlijk struinen op de jaarmarkt. | Foto: archief
Heerlijk struinen op de jaarmarkt. | Foto: archief Foto: annemiek cornelissen

Informatiecentrum voor Bollenstreek

Hillegom n "De Jaarmarkt in Hillegom moet een informatiecentrum voor de Bollenstreek worden" zegt organisator Bonnie Wiegel die voor het derde jaar ook de kerst- en voorjaarsmarkten in ondermeer Hillegom organiseert.

De Jaarmarkt wordt jaarlijks door vele duizenden bewoners uit de gehele Bollenstreek bezocht.

"Aan het begin van het nieuwe seizoen een ideale mogelijkheid voor onder meer verenigingen, stichtingen, opleidingen en musea om de activiteiten voor komend najaar en winter op deze markt te promoten."

In de Hoftuin voor het Hillegomse raadhuis kunnen demonstraties en uitvoeringen worden gegeven.

Een gedeelte van de Hoftuin wordt ook voor kunstenaars gereserveerd.

"Juist de deelname van al deze enthousiaste kunstenaars, verenigingen, hobbyisten en initiatiefnemers maakt jaarlijks van de markt een gezellig feest dat van 11.00 tot 21.00 uur in het centrum plaatsvindt", ervaart Wiegel.

Deelname door bedrijven uit het gehele land loopt bijzonder goed.

Bedrijven uit de Bollenstreek zijn ook welkom om hun producten en/of diensten te promoten.

Het programma met optredens, demonstraties, koopjes, handige informatie en kinderactiviteiten afgewisseld met een bezoek aan een terras, zorgt vast weer voor een lekker dagje uit in het dorpscentrum op donderdag 16 augustus.

Meer info: www.b-o-b.nl of mail: info@b-o-b.nl.


Bridgemiddagen bij De Paraplu

Lisse n Nieuw in het zomerprogramma van De Paraplu zijn de bridgemiddagen op de maandagmiddag. Bridge is een populaire vrijetijdsbesteding bij de senioren.

Dat was voor De Paraplu de aanleiding om dit wekelijks op te nemen in het zomerprogramma. Het is mogelijk geworden door de medewerking van de Bridge Club Lisse. Inschrijven kan per koppel, maar spelers die alleen komen en (op tijd zijn), kunnen bij voldoende deelnemers, ingedeeld worden.

De opkomst bij de eerste middagen is bemoedigend, maar er is plaats voor meer deelnemers.

Deze bridgemiddagen zijn nog op maandag 25 juni en 2 juli van 13.30 tot 16.30 uur in de grote zaal van De Beukenhof. Bij voldoende belangstelling gaan we op de maandagen 16, 23 en 30 juli en 6, 13, 20 en 27 augustus vrolijk door.

De kosten zijn 3,50 euro per keer, per paar. Consumpties zijn voor eigen rekening. Gelieve van te voren aan te melden bij Els Schrama, e-mail: es@schrama.nl of tel. 06-48413991. Inloop is ook mogelijk vanaf 12.45 tot 13.10 uur.