Musical groep 8 Josephschool

Lisse n Als afsluiting van de basisschool studeren de leerlingen van groep 8 een musical in. Zij treden dan op voor de school en voor ouders.

Op maandag 2 juli komt groep 8 van de Josephschool van 10.00 tot ongeveer 11.00 uur een deel van hun musical opvoeren in de grote zaal van De Beukenhof, Eikenlaan 2. Deze vrolijke theatershow luistert naar de titel 'For Ever Joseph' en staat onder leiding van Jeanette Loos. Er wordt gedanst en samen gezongen en de leerlingen doen sketches. Het bijzondere aan de theatershow is dat de kinderen deze zelf hebben bedacht. Iedereen is welkom zodat de leerlingen een welverdiend ovationeel applaus kunnen krijgen. Er zijn geen kosten aan verbonden en u krijgt ook nog een gratis kopje koffie of thee. Inschrijving is niet nodig.


Badminton in de zomer bij BV Lisse

Lisse n Badmintonvereniging Lisse start met zomerbadminton. Deze avonden zijn toegankelijk voor leden en niet-leden.

Iedereen is welkom op de maandagavond vanaf 2 juli t/m 13 augustus. De speeltijden zijn van 20.00 tot 22.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.bvlisse.com. Mailen kan ook: voorzitter@bvlisse.com.


Grootste Ford-veiling ter wereld

Hillegom n De veilingmeester noemde de veiling 'historisch'. In een propvolle zaal werden zaterdag 23 juni 214 klassieke Ford-auto's geveild. Een Ford uit 1905 ging onder de hamer voor 400.000 euro. De totale opbrengst van de veiling bedraagt meer dan 6 miljoen euro.

De klassieke auto's waren van het Ford Museum Den Hartogh, dat vorig jaar noodgedwongen moest sluiten. De auto's zijn gemaakt tussen 1903 en 1948. In totaal werden alle 214 auto's die werden aangeboden op de veiling, verkocht. Het Ford Museum werd in 1997 opgericht door Piet den Hartogh, zakenman en autoverzamelaar. Toen hij in 2010 overleed, nam zijn dochter het museum over. Na zeven jaar het museum gerund te hebben, ging ze met pensioen. Er was niemand om het museum over te nemen en dus besloot de familie Den Hartogh om de hele museumcollectie te verkopen. (Bron: rtlz)