De winnaars uit de verschillende Nunchaku-klassen tonen hun prijzen. | Foto: pr
De winnaars uit de verschillende Nunchaku-klassen tonen hun prijzen. | Foto: pr Foto: pr

Ricardo de Jong wint 3 keer goud op WK

nunchaku n Tijdens de WK Nunchaku in Maaseik (België) wist het team van De Jong Sports onder leiding van leraar René de Jong uit Beinsdorp, 19 prijzen te winnen. De Jong zelf won drie keer goud.

In een deelnemersveld van ruim 100 sporters uit onder andere België, Finland, Indonesië en Rusland werd een jaar flink trainen beloond met zeven keer goud, zes keer zilver en zes keer brons. Het eerste goud werd binnengehaald door Sita Waterbeek. Ook Jeroen Mense uit Hillegom won goud en Luca Laponder en Morgan van Rheenen in hun afzonderlijke klasse. Zilver ging naar Jim Cable, Luca Laponder en Morgan van Rheenen (in andere klasse), Marissa de Jong en Adam Reed. Op andere onderdelen won Marissa de Jong uit Beinsdorp brons, evenals Daan Bartels. Reed, Waterbeek en Laponder werden ook derde in een andere klasse. Een extra onderdeel was het onderdeel grippen: in 30 seconden de nunchaku van hand na hand zo snel mogelijk overpakken. Hier ging het goud naar Van Rheenen en pakte Ricardo de Jong zijn derde goud bij de senioren.


Twaalf medailles op turntoernooi

Hillegom n De turnsters van Jahn Hillegom namen deze maand deel aan de Haagse Donar Cup, een toestel-wedstrijd in Den Haag. Voor de turnsters tussen de 7 en 16 jaar oud die hieraan meedoen, is het extra leuk dat ze prijzen per toestel kunnen winnen en niet alleen voor de meerkamp.

Voor de jonge meiden is het een mooie kans om hun beste oefeningen van dit seizoen te laten zien, voordat ze volgend jaar weer nieuwe oefeningen krijgen. De oudere meiden (13+) mogen zelf hun oefening in elkaar zetten. In totaal mochten de Jahn-meiden twaalf prijzen mee naar huis nemen.

Een langer wedstrijdverslag is te lezen op de website www.jahn-hillegom.nl

Afbeelding