Wethouder Kees van der Zwet opende de nieuwe baan en speelde een potje mee. | Foto: AihV
Wethouder Kees van der Zwet opende de nieuwe baan en speelde een potje mee. | Foto: AihV Foto: Arie in 't Veld

Samen een balletje opgooien

LISSE n Lisse heeft er een nieuwe jeu-de-boulesbaan bij. Meerdere banen in feite en aangelegd in het Veldhuyzen van Zantenpark, vlakbij het Zuiderkruis. Zaterdag werd de baan in gebruik genomen.

Tekst & foto: Arie in 't Veld

Wethouder Kees van der Zwet onthulde eerst een bord met de namen van de sponsors en de spelregels en nam vervolgens ook zelf de boules ter hand (foto). De nieuwe baan is een schot in de roos en was zaterdag al volop in gebruik toen de opening plaatsvond.

De initiatiefnemers van dit fenomeen zijn Jan de Jager, Joop den Blanken en Frans van Leeuwen. Bij de opening zei Joop den Blanken onder andere: "De baan kon tot stand komen dankzij een aantal sponsors, waaronder Fonds 1818, de gemeente en de medewerking van mensen uit de buurt. Het gebruik ervan is alleen voorbehouden aan bewoners van het Veldhuyzen van Zantenpark. Ook mensen uit de wijk Meerenburgh zijn van harte welkom en er komt een app waarmee men de wedstrijden beter kan afstemmen of een maatje kan zoeken om mee te spelen." Wethouder Van der Zwet zei het een belangrijk initiatief te vinden. "Een invulling van zaken door bewoners wat je steeds meer zal zien gebeuren om de leefbaarheid in een straat of wijk te verhogen. Ook is het een feit dat men dan de kosten dekkend weet te maken." Wie gebruik van de baan wil maken hoeft geen lid te worden van een jeu-de-boulesclub of iets dergelijks. Men kan vrij gebruik van de baan maken, en dat deden zaterdag al flink wat mensen.