Utrechtse Dom-organist Jan Hage in Agathakerk

LISSE n De wereldberoemde organist Jan Hage geeft zaterdag 30 juni een orgelconcert in de Sint-Agathakerk in Lisse.

De Stichting Vrienden van het Adema-orgel nodigt iedereen uit om dit bijzondere orgelconcert bij te wonen. Het begint om 20.15 uur. De toegang is gratis; wel is er na afloop een collecte om de onkosten te bestrijden. U kunt na het concert genieten van een hapje en drankje achter in de kerk. Het concertprogramma omvat prachtige werken van Gabriel Pierné, Louis Vierne, César Franck en Maurice Duruflé. Details vindt u op www.ademavrienden.nl.

Jan Hage (geb. 1964) volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers) en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en het doctoraal diploma Muziekwetenschap. Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix 'à l'unanimité du jury'. Nadien won hij eerste prijzen tijdens concoursen te Leiden, Bolsward, Schaffhausen en Poitiers. In 2006 ontving hij de médaille d'argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.


Summer Beach Party van KoetActief

LISSERBROEK n De vrijwilligers van Stichting KoetActief zorgen zaterdag 7 juli weer voor een Summer Beach Party bij De Meerkoet.

Vorige jaar was een try-out die zeer goed werd ontvangen.

Dit jaar hebben zij de Brassband en JP Cocktails weer weten te strikken en komt dj Groovehart de muziek verzorgen. De kaartverkoop bij De Meerkoet is gestart. Kaartjes kosten € 7,50 voor niet-leden en € 5,00 voor leden van KoetActief. Zaal open op 7 juli om 20.30 uur.