Afbeelding
Foto: pr

Arie van Erk bezoekt konijnenopvang

Hillegom n Burgemeester Arie van Erk kreeg vorige week een uitgebreide rondleiding bij de Hillegomse konijnenopvang van bestuurslid Yvonne Hunink bij wie de opvang sinds twee jaar in haar achtertuin is gevestigd. Bijna vijftig konijnen zitten daar momenteel in prachtige hokken en rennen.

Afgelopen jaar werden zo meer dan 700 konijnen opgevangen en herplaatst. Om dit mogelijk te maken, heeft de stichting hulp van 35 vrijwilligers. "Elke dag moeten we de konijnen voeren, onderzocht door de dierenarts, hokken moeten schoongemaakt zijn en konijnen en baasjes worden ontvangen. Ook de website wordt bijgewerkt of konijnen met speciale medische verzorging naar pleegzorg gebracht. Vrijwilligers zijn dus onmisbaar!" (lees het hele artikel op: www.dehillegommer.nl)


Mensen die afstand willen doen van hun konijn betalen daarvoor een afstandsbijdrage. Zij melden zich via de mail aan en komen op een wachtlijst want helaas is het aanbod van konijnen groot. In de opvang krijgen de konijnen alle nodige inentingen en worden gesteriliseerd of gecastreerd. Vervolgens wordt een konijn aan een ander konijn gekoppeld (van een baasje of van de opvang). "Want konijnen zijn groepsdieren en worden hier nooit alleen uitgeplaatst", aldus Hunink.

Uiteraard moeten de nieuwe eigenaren betalen voor een volledig ingeënt en gecastreerd konijn. Samen met de donaties kan de Konijnenopvang dit allemaal bekostigen. Maar het kan vooral doordat er zoveel vrijwilligers actief zijn in de opvang. Burgermeester van Erk was onder de indruk van de professionele wijze waarop alles is georganiseerd en de inzet van al die vrijwilligers en overhandigde als blijk van waardering de opvang een check ter waarde van 100 euro.

Wil je meer weten? Wil je meehelpen als vrijwilliger? Zoek je een konijn of wil je afstand doen van je konijn? Kijk op www.konijnenopvanghillegom.nl