Verhalentafel en muzikale lunch voor senioren

Hillegom n De Verhalentafel onder leiding van Sybil van Dam is een bijeenkomst waarbij de deelnemers elkaar verhalen vertellen over het alledaagse leven van vroeger in hun dorp of stad.

Dinsdag 28 augustus, aanvang 10.00 uur, is het thema 'vakantie' aan de beurt. Aan deelnemers wordt gevraagd om oude voorwerpen en foto's mee te nemen. Na afloop is het mogelijk om gezamenlijk te lunchen. Halverwege de lunch verzorgen accordeonisten Marry en Andries een optreden.

Zij spelen, aansluitend op het thema van de verhalentafel, muziek uit de jaren '50. De activiteit duurt tot 13.30 uur en deelname kost 2,50 euro.

Aanmelden voor de Verhalentafel gaat via de KBO. Dit kan telefonisch vóór 21 augustus bij Gerda Warmerdam op: 0252-518966. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl


't Zand weer open

Hillegom n Speeltuin 't Zand aan de Vredelaan is weer open.

De speeltuin ging tijdelijk dicht omdat er afval met asbest was gevonden.

Er werd een uitgebreid bodemonderzoek ingesteld. De hoeveelheid asbest blijkt zeer ruim onder de norm te liggen (0,5 mg per kilo, norm is 100 mg per kilo). De Omgevingsdienst die werd ingeschakeld, heeft de gemeente geadviseerd dat er geen verdere acties nodig zijn. De resultaten zijn met de bewoners van de wijk gedeeld.

Die vragen wel om een betere speeloppervlakte. Dat gaat nu gebeuren in overleg met de bewoners. De werkzaamheden kunnen echter pas aan het einde van de zomer starten omdat dan de grasmat een betere kans krijgt. (Bron: BO)