De opening van De Veilingmeester werd gedaan door Hans Al, Aad Onderwater en Henk Hoogervorst. | Foto: AihV
De opening van De Veilingmeester werd gedaan door Hans Al, Aad Onderwater en Henk Hoogervorst. | Foto: AihV Foto: Arie in 't Veld

Veilingmeester valt in de smaak

LISSE n De gedachte dat het nieuwe appartementengebouw De Veilingmeester zou kunnen bijdragen aan doorstroming in de woningmarkt en dus mensen aan een huis helpt die anders nog lang in de wacht zouden staan, is gelukt.

Door Arie in 't Veld

Vorige week werd het appartementencomplex van woningstichting Stek officieel in gebruik genomen. Stek-bestuurder Hans Al zei daarbij onder ander dat het gebouw speciaal was ontworpen voor ouderen. Bij de toewijzing van de woningen kwamen ouderen in aanmerking die een eengezinswoning in de sociale sector achterlieten. Bij 44 van de 46 appartementen was dat ook het geval. "En we hoefden geen tweede ronde voor de toewijzing te houden, want alle beschikbare woningen waren meteen weg. We zijn trots op het project", aldus Al.

Paraplu

Kennelijk gold die trots ook voor wethouder Jolanda Langeveld, want zij liet weten dat door het bijzondere van dit project haar hart sneller ging kloppen. Zij schonk de bewoners een paraplu, maar van regen of andere ongein was bij de officiële opening geen sprake.

Aan de andere zijde van het appartementengebouw wordt sinds vorige week druk gewerkt aan de sloop van wat Hal 1 werd genoemd en waar straks het project Havenkwartier wordt gerealiseerd.

De werkelijke ingebruikname kwam voor rekening van Hans Al, oud Hobaho-medewerker Aad Onderwater die ondanks zijn pensionering nog regelmatig voor Hobaho in de weer is, en Henk Hoogervorst die jarenlang veilingmeester en ook directeur van Hobaho was.

Vitrine met relikwieën

De laatste twee onthulden een vitrine met relikwieën die teruggrijpen op het ooit daar gevestigde veilingbedrijf. Niet helemaal overigens, want op de plek waar nu De Veilingmeester staat bevond zich Hal 2 die met name voor de aanvoer van bloembollen werd gebruikt. Nu is het een plek voor mensen die al duidelijk hebben gemaakt daar met groot plezier te wonen.