Workshop aboriginal painting

Lisse n In het kader van het zomerprogramma organiseert De Paraplu dit jaar een workshop aboriginal painting.

Aboriginal painting, ook wel dot painting of schilderen in stippen genoemd, is de traditionele teken- en schildertechniek van de Australische Aborigines. Tijdens deze workshop gaat u net als de Aborigines verven met wattips, spijkers en satéprikkers. Deze workshop wordt geleid door Patricia de Jong. Patricia heeft een eigen website: www.prutsenpracht.nl. Deze workshop wordt gehouden op woensdag 18 juli van 10.00 tot 12.00 uur in zaal Hyacint van De Beukenhof. De kosten bedragen 5 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan tot 16 juli bij Lida Zoet, tel. 410331 (na 17.00 uur) of e-mail: lidazoet@hotmail.nl. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.


Nieuwe directeur Economic Board

Regio n Lars Flinkerbusch start per 1 september als directeur en bestuurder van de stichting Economic Board Duin- en Bollenstreek. Flinkerbusch volgt hiermee Marco van Lente op, die deze functie de afgelopen maanden ad interim heeft vervuld.

Flinkerbusch verlaat Maastricht Marketing, waar hij ruim 3,5 jaar als directeur en bestuurder verantwoordelijk was voor de gebiedsstrategie 'Re-inventing Good Life'. Flinkerbusch is sinds begin 2015 algemeen directeur van Maastricht Marketing, bestuurder van Maastricht Convention Bureau en samen met Universiteit, Gemeente en bedrijfsleven initiator van Maastricht Brand Partners. In Maastricht heeft Flinkerbusch onder meer de transitie van een grote traditionele VVV naar een slagvaardige en toekomstgerichte marketingorganisatie met eigen exploitaties gerealiseerd. Tussen 2011 en 2014 heeft hij leidinggegeven aan de publiek-private samenwerking Westland Marketing, waarbij hij tevens verantwoordelijk was voor een arbeidsmarktcampagne. Tot maart 2011 was Flinkerbusch directeur van Noordwijk Marketing. Lars heeft het Noordwijk Regio Congresbureau en VVV Noordwijk/Holland Rijnland gereorganiseerd tot één organisatie. Zelf zegt hij: "Ik ben verheugd dat ik een belangrijke bijdrage mag leveren aan de economie en de samenleving in de Duin- en Bollenstreek. Ik zie ernaar uit om mijn opgebouwde kennis en ervaring hier in te zetten."