De Vier Seizoenen beste terras van Zuid-Holland

Lisse n Restaurant De Vier Seizoenen in Lisse heeft het beste terras in de provincie Zuid-Holland.

Het restaurant aan de Heereweg 224 op het Vierkant heeft op de landelijke Terrassen Top 100 van horecavakblad Misset de dertiende plek veroverd. Deze competitie word jaarlijks georganiseerd. De ingeschreven bedrijven worden door de mystery guests en vakjury van Misset bezocht. De jury omschrijft De Vier Seizoenen als 'een plaatje' en is vol lof over de bediening: 'Het straalt echt gastheerschap en betrokkenheid uit'. Eigenaar Ton Freriks is blij verrast met deze uitverkiezing. "De beste van Zuid-Holland, dat is nogal wat! Een enorm compliment voor onze medewerkers die waarmaken wat wij graag willen uitstralen met ons restaurant, bed & breakfast en terras: kwaliteit, service en continuïteit."


Steeds meer aanmeldingen Verrijk je Buurt

Regio n Fonds 1818 is jarig en trakteert in de hele regio. Bewoners met goede ideeën om de buurt te verrijken kunnen een jaar lang bij het fonds terecht voor advies, begeleiding en financiële ondersteuning.

Ideeën die passen bij Verrijk je Buurt komen, na beoordeling door het fonds, ook in aanmerking voor een donatie tot maximaal 3.000 euro. De meeste mensen willen graag aan de slag met groen, speeltuinen en het opknappen van de straat. Maar soms is het een heel ander initiatief. Zoals de verhalentafel in Hillegom, een van de eerste aanvragen bij Verrijk je Buurt. Dat is een mooi voorbeeld van een groepje bewoners dat iets wil doen tegen eenzaamheid. De Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) organiseert elke zomer een samenkomen om verhalen uit te wisselen. De laatste keer was er zoveel animo, dat een van de deelnemers besloot Fonds 1818 te benaderen voor tien wekelijkse bijeenkomsten.


Hout voor huttenbouw gezocht

Lisserbroek n De organisatie van de Kindervakantiedagen in Lisserbroek is naarstig op zoek naar hout om te kunnen gebruiken tijdens de huttenbouw.

Men rekent dit jaar op deelname van ongeveer 400 kinderen. Een groot deel daarvan wil graag hutten bouwen op het terrein bij De Meerkoet, maar dan moet er wel voldoende hout zijn. Daarom is men op zoek naar bruikbaar hout, bijvoorbeeld in de vorm van pallets. Dit kan geleverd worden vanaf maandag 20 augustus. De organisatie is helaas niet in staat om zelf de bouwmaterialen op te komen halen of op te slaan. Wie hout beschikbaar heeft, kan contact opnemen met Petra Beelen (06) 22 85 21 65.