Vakantieverhalen

OPROEP n Je hebt globetrotters die steeds nieuwe plekken op aarde bezoeken en je hebt mensen die al jarenlang naar dezelfde bestemming op vakantie gaan.

Die laatste categorie krijgt steevast de vraag: is dat nou wel leuk, altijd naar diezelfde camping? Heel af en toe wordt dan na lang aandringen toch eens zijsprongetje naar een andere locatie gemaakt, maar dat valt vaak tegen. Dus besluit men het jaar erop maar weer gewoon naar het vertrouwde adres gaan. Herkent u zichzelf hierin? Heeft u misschien al 20 jaar een vaste plek op een camping in Drenthe of de Dordogne? Of gaat u al 10 jaar naar hetzelfde resort in Egypte? De redactie wil graag in contact komen met u, als u uw verhaal over uw vaste stek wilt delen. Stuur daarvoor een e-mail met een korte uitleg over uw vaste vakantieadres naar redactie@lissernieuws.nl. Wie weet staat uw verhaal binnenkort in LisserNieuws.


Iet Langeveld bij Weekend van het Portret

kunst n Vele kunstenaars uit Nederland hebben werk ingestuurd voor de expositie tijdens het Weekend van het Portret.

Het thema is dit keer Zelfportret. Uit de ruim 500 inzendingen koos de selectiecommissie er 112. Hieronder bevinden zich ook de twee werken die Iet Langeveld van Plan4 heeft ingestuurd, namelijk De Make-up en De Diva. Daarover zegt ze: "Als portretschilder vind ik het heel lastig om mezelf te schilderen; hoever ga je in het weergeven, wat wil ik tonen? Maar dat weerhoudt me er niet van. Ik hou wel van uitdagingen." De tentoonstelling van alle 112 zelfportretten is te zien van 31 augustus t/m 2 september in Loods 6 te Amsterdam. Meer info is te vinden op www.portretprijs.nl.


Kunstgrasveld onder de loep

MILIEU N De gemeente Lisse gaat de directe omgeving van de kunstgrasvelden 7 en 8 op Ter Specke nader onderzoeken.

Het gaat om met rubber ingestrooide voetbalvelden. Aanleiding hiervan zijn de uitkomsten van het onderzoek door het RIVM. Hieruit blijkt dat het gebruik van rubber granulaat schadelijk kan zijn voor het milieu in de directe omgeving van kunstgrasvelden.