Uiteraard even met alle geluksvogels op de foto voor de winkel aan de Meerstraat. | Foto: pr
Uiteraard even met alle geluksvogels op de foto voor de winkel aan de Meerstraat. | Foto: pr Foto: pr

Huis van Tante Trees geeft weer gul

Hillegom n Het Tante Trees Fonds speelde vorige week weer even voor Sinterklaas.

Het Tante Trees Fonds is onderdeel van Stichting Het huis van Tante Trees. Zij beheren een kringloopwinkel in Hillegom: de winst gaat naar lokale goede doelen. Deze keer was het een grote groep organisaties die een bijdrage ontvingen: Stichting de Zevensprong, Hillegomse Huttenbouw, OVS De Guppen,Terres des Hommes, het Taalcafé en natuurlijk de Voedselbank Hillegom. Verder krijgt iemand rolstoelaanpassingen in huis, en is geld beschikbaar gesteld voor een meisje dat 'paardentherapie' zal volgen. In totaal werd voor 4500 euro uitgedeeld.

Blij

Het huis van Tante Trees is altijd blij met goede spullen: de winkel is gevestigd in de Meerstraat 24-26. Meer info: www.hethuisvantantetrees.nl.


Cursus 'Positief opvoeden voor gescheiden ouders'

REGIO n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Katwijk start op maandagavond 17 september 2018 de cursus Positief opvoeden voor gescheiden ouders. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden

Deze is bedoeld voor ouders die in een (v)echtscheiding zitten of die net achter zich hebben en die problemen ondervinden als gevolg van deze scheiding. De training is te volgen door één of beide ouders. In het laatste geval zitten de ouders nooit in dezelfde groep. Er komt veel op jou en je gezin af bij een scheiding. Vind je het moeilijk je kinderen te ondersteunen bij het omgaan met de gevolgen van de scheiding? Of heb je moeite om je eigen leven weer op te pakken na de scheiding? Heb je soms of vaak conflicten met je voormalige partner? Hoe vind je een nieuwe balans? De cursus Positief opvoeden voor gescheiden ouders kan je daarbij helpen. De cursus bestaat uit 5 groepsbijeenkomsten in de avond van 19.00 tot 21.30 uur en start op maandag 17 september (volgende data: 24 september, 1, 8, 22 oktober en één telefonisch contact 15 oktober). Locatie: Cardea, De Krom 102 in Katwijk.

Afbeelding