Vierdaagselopers uit Lisse van start

WANDELEN n Als deze krant dinsdag bij u op de mat of in de brievenbus valt, hebben veel Nijmeegse Vierdaagselopers er al heel wat kilometers op zitten. De eerste dag van de vierdaagse is dan een feit.

Ook Lisse is goed vertegenwoordigd onder de wandelaars. Zij kregen van de gemeente een vaantje van Lisse, zodat ze onderweg te herkennen zijn. De Facebookgroep 'Je bent Lisser als...' wil deze wandelaars een hart onder de riem steken en aanmoedigen. Chris Balkenende en Dolly van der Laan willen woensdag 18 juli bij Beuningen langs de route staan. Alle Lissese wandelaars kunnen bij hen een versnapering komen halen. En Dolly zet ze met een oranje wimpel op de foto.

De bekendste vierdaagse van het land wordt altijd voorafgegaan door de vierdaagsefeesten. Die trokken dit weekend een recordaantal bezoekers. Zaterdag kwamen 215.000 bezoekers naar Nijmegen, gevolgd door 230.000 bezoekers op de zondag. Aan de 102e editie van het event doen 47.431 wandelaars mee; zij komen uit 84 verschillende landen. Voor het eerst staan de volgende nationaliteiten ingeschreven voor de vierdaagse: Eritrea, Gambia, Oman, Palestina en Tanzania.