Afbeelding
Foto:

Nieuw seizoen De Paraplu

Lisse n Stichting De Paraplu, die de sociaal-culturele activiteiten voor de senioren in Lisse verzorgt, maakt haar programma voor het komende seizoen bekend in een rijk geïllustreerde ParapluParade.

In deze brochure is alle informatie te vinden over navolgende activiteiten:

* sportief (wandelen, koersbal, biljarten)

* spel (bridgen, klaverjassen, sjoelen)

* creatief (aquarelleren, tekenen, handwerken, patchwork/quilten)

* cultureel (kunstbus, zangkoor, Zondag Open)

* educatief (computergroep)

* vervoer (seniorenbus).

Ook is bijna elke morgen De Beukenhof open voor het InloopCafé en 't Poelhuys voor 't KrantCafé. Vaak worden er dan ook activiteiten georganiseerd en kan men in De Beukenhof voor computerproblemen terecht. Waarom zou je alleen thuis blijven zitten!

De ParapluParade wordt eind augustus huis-aan-huis bezorgd bij bewoners van de Lissese seniorencomplexen. Ook alle leden van de ouderenbonden KBO en PCOB ontvangen een exemplaar. Iedere andere geïnteresseerde senior kan de boekjes vanaf heden (gratis) afhalen op allerlei punten zoals De Beukenhof, 't Poelhuys, informatiebalie van de Jumbo en het gemeentehuis. Uitgebreide informatie vindt u ook op onze website www.deparaplu-lisse.nl en Facebook. Houd ook LisserNieuws in de gaten.


Grade A internationaal veteranen tennistoernooi bij HTC

Hillegom n Van maandag 3 tot en met zondag 9 september organiseert de Hillegomse Tennisclub de derde keer het Flower Bulb ITF Seniors GradeA toernooi.

Voor deze week komen tennisspelers, in de leeftijd tussen de 35 en 85 jaar, van over de hele wereld voor het behalen van punten voor de wereldranglijst. Grade A betekent dat het zo een sterk gewaardeerd toernooi is waar na de wereldkampioenschappen de meeste punten voor de wereld ranglijst te behalen zijn. Toernooi-directeur Marco van Trigt: "Meer dan 170 spelers uit 20 landen hebben zich ingeschreven voor het senioren toernooi in Hillegom. We starten op maandag met de Super Seniors, dat zijn de leeftijdsgroepen 65, 70, 75, 80 en 85 jaar. Zij spelen de finales op donderdag 6 september. Vanaf woensdag 5 september starten de Seniors, de spelers in de leeftijdscategorieën 35, 40, 45, 50, 55 en 60 jaar. De finales voor deze groep zijn op zondag 9 september."

"ITF staat voor Internationale Tennis Federatie en GradeA de ranking van het toernooi, hoe hoger hoe meer punten en betere spelers. Dat geeft aan dat het niveau van deze toernooien hoger is dan de lokale en regionale veteranen toernooien, verschillende spelers uit de 10 van de wereld in hun leeftijdsklasse komen naar Hillegom. Het is dus zeker de moeite waard om deze week naar het tennispark te komen, want je kunt echt genieten van mooi tennis", legt van Trigt uit. "De organisatie is in handen van een groot team vrijwilligers. We zijn klaar om de spelers warm te ontvangen op ons bloemrijke park."

"Met de naam 'Flower Bulb' dragen we met trots de naam Hillegom en Bollenstreek uit. Het is erg leuk om te zien hoe de Flower en Bulb gerelateerde ondernemers in en om Hillegom bereid zijn mee te werken aan het neerzetten van een succesvol toernooi, dat wij voor de komende jaren willen blijven hosten."