Seizoensopening darten

Lisserbroek n Het dartseizoen opent vrijdag 7 september in De Meerkoet in Lisserbroek met het '501 dubbel openen/ dubbeluit-toernooi'.

Aanvang van de eerste wedstrijd is 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers, tot 30 personen, speelt men eerst een poulesysteem. Boven de 30 personen hanteert de organisatie meteen een knockout-systeem. Deelnemen kan vanaf 16 jaar en inschrijven gebeurt alleen op de avond zelf. De kosten van het toernooi zijn 5 euro per persoon, inclusief 1 consumptie en een hapje. Naast de wisselbeker zijn er weer diverse waardebonnen te winnen. Toeschouwers zijn ook welkom. De organisatie is in handen van de Dartclub Lisserbroek. Meer info: www.dartclublisserbroek.nl of op www.facebook.com/dartclublisserbroek. De Meerkoet zit aan de Krabbescheerstraat 1, 0252-413457.


Samen eten

Hillegom n Welzijnskompas, het Raamwerk, Zorgbalans en de Willibrordusparochie organiseren weer een gezamenlijke maaltijd in de Bollenstroom aan de Mgr. Van Leeuwenlaan 3.

Dinsdag 11 september kan om 18.00 uur aangeschoven worden. De koks bereiden een hoofdmaaltijd en een dessert. Inclusief een kop koffie of thee kost dit 5 euro per persoon. Telefonisch aanmelden kan nog tot en met donderdag 6 september via 0252-757100 (van 9.00 tot 12.30 u.) of per e-mail naar info@welzijnskompas.nl.


Toptennis op HTC

Hillegom n Nog tot en met zondag 9 september houdt de Hillegomse Tennisclub de tweede keer het Flower Bulb ITF Seniors GradeA toernooi.

Al meer dan 16 jaar vinden aanstormende tennistalenten hun weg naar Hillegom voor het Flower Bulb ITF Juniors toernooi en daar is nu een senioren versie aan toegevoegd.

Meer dan 170 spelers uit 20 landen hebben zich ingeschreven voor dit derde senioren veteranentoernooi in Hillegom. De Super Seniors, leeftijdsgroepen 65, 70, 75, 80 en 85 jaar, spelen de finales donderdag 6 september. Vanaf woensdag 5 september starten de Seniors, 35, 40, 45, 50, 55 en 60 jaar. Deze finales zijn zondag 9 september.' ITF staat voor Internationale Tennis Federatie en GradeA is het sterkste toernooi na de WK. De organisatie is in handen van een groot team vrijwilligers. Zij zijn al maanden bezig met de vele inschrijvingen, maar er komt veel meer bij kijken zoals het regelen van een hoofdscheidsrechter, sponsoren, hotels en transport voor de spelers. De naam "Flower Bulb" voor Hillegom en de Bollenstreek waar we trots op zijn maar vooral ook als promotie voor de Flower en Bulb producten van de bloembollen sector die op haar vlak topsport bedrijft.. Het is erg leuk om te zien hoe de Flower en Bulb gerelateerde ondernemers in en om Hillegom bereid zijn mee te werken aan het neerzetten van een succesvol toernooi.