Lisse doet mee aan Duurzame Huizen Route

Lisse n In het hele land openen op zaterdag 3 en 10 november bewoners de deuren van hun duurzame huizen. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen. De gemeente Lisse doet mee aan de Duurzame Huizen Route en moedigt inwoners aan om hun woning open te stellen.

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Op het onafhankelijke platform Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Je kunt natuurlijk ook op 3 of 10 november een of meerdere duurzame huizen bezoeken.

Gemeente Lisse ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met de huiseigenaren steeds meer mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. Wethouder Jeanet van der Laan: "Door onze woningen energiezuinig te maken kan een belangrijke stap worden gezet in het verduurzamen van de woningen in Lisse. Soms weet je als huiseigenaar niet waar je het beste kunt beginnen. Wij hopen daarom dat vooruitstrevende inwoners die al ervaring hebben met het verduurzamen van hun huis, deze willen openen tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute dit jaar. Door ervaringen te delen kunnen meer Lissers worden geïnspireerd om aan de slag te gaan met comfortabel en energiezuinig wonen".

Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan. "Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken," reageert een enthousiaste bezoeker.

Meedoen? Aanmelden kan via de site

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Lisse. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl. Huiseigenaren die mee doen op zaterdag 3 en 10 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg. In het najaar is er voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel 'Leukste, beste en meest duurzame huis van Nederland 2018'.


SCBH houdt inloopavond

Hillegom n De Stichting CultuurBeleving Hillegom (SCBH) houdt donderdag 6 september een inloopavond in het gebouw de Kulturele Raad aan de Mariastraat.

Deze inloopavond begint om 19 uur en is vrij toegankelijk. Belangstellenden krijgen informatie over het aanstaande cursusseizoen, dat deze maand begint. Diverse docenten zijn aanwezig om meer te vertellen over de door hen te geven cursussen en workshops. Het betreft verschillende talen (op diverse niveaus), waaronder Engels en Duits maar ook Japans en Russisch. Cursussen op het gebied van ontspanning van lichaam en geest, zoals yoga, tai chi en mindfulness komen ook aan bod. Tenslotte kan men zich oriënteren op hobby en vrije tijd cursussen, zoals fotografie, schilderen en tekenen. Het is altijd een combinatie van gezellig en leerzaam, met deskundige docenten tegen een schappelijke prijs. Ter plaatse opgeven is mogelijk; inschrijven via www.scbh.nl is ook mogelijk.
Tevens organiseert de SCBH in het seizoen 2018 – 2019 een aantal leuke theatervoorstellingen voor zowel volwassenen als kinderen. Meer info op de site.