Afbeelding
Foto:

Familiedrama Jusqu'a La Garde bij Filmhuis Lisse

Lisse n Bij Filmhuis Lisse draait dinsdagavond 11 september de Franse speelfilm Jusqu'a La Garde.

Tijdens de scheidingsprocedure van haar man besluit Miriam de volledige voogdij over hun zoon Julien aan te vragen. Wanneer de rechter besluit om een gedeelde voogdij toe te kennen, voelt Julien zich verscheurd tussen zijn ouders. Als beschermengel van zijn moeder voor zijn jaloerse vader, doet Julien zijn best de goede vrede te bewaren om zo het ergst denkbare te voorkomen. Dit onthutsende familiedrama grijpt je bij je lurven en laat niet los. In zijn regiedebuut speelt Xavier Legrand een ingenieus kat-en-muisspel rondom een onverkwikkelijke voogdijzaak. Hij gooit hoge ogen met dit onthutsend familiedrama.

Vertoningsadres: Floralis, Floralisplein 69. De kassa opent om 19.30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro. Leden betalen op vertoon van hun lidmaatschapspas 6 euro. Het reserveren van plaatsen is niet mogelijk. Betalen kan alleen contant.


Welzijn op Recept in actie

Hillegom n Sinds 2016 hebben huisartsen van Hillegom en Lisse ruim 80 patiƫnten doorverwezen naar welzijnsactiviteiten. Want bij sommige klachten werkt een zinvolle dagbesteding of goed gezelschap beter dan medicijnen. Toch is Welzijn op Recept nog niet overal bekend. Daarom komt WelzijnsKompas in actie.

Direct na de zomer is Welzijn op Recept op veel plekken te zien op posters, flyers en in de kranten, zodat zoveel mogelijk mensen weten dat de eigen huisarts tegenwoordig ook kan doorverwijzen naar WelzijnsKompas. Vaak komen mensen bij de huisarts met klachten, die eigenlijk het gevolg zijn van iets anders. Wie eenzaam is, heeft 's-ochtends soms geen zin om op te staan. En als de dag eindeloos lijkt te duren, ga je piekeren of word je lusteloos. De huisarts herkent steeds beter waar dit soort problemen vandaan komen en kan een recept uitschrijven voor een welzijnscoach van WelzijnsKompas. WelzijnsKompas heeft contact met alle sociale, sportieve en culturele organisaties in de regio en helpt graag en kosteloos mee het eerste contact te leggen. Meer info via eigen huisarts of bel Marti Wassenaar / Bertine Westerhoven, op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 -12.30 uur via 0252-757100.