Gezamenlijke startdienst van PKN Lisse

KERK n De Hervormde Gemeente Lisse en de Gereformeerde Kerk Lisse houden zondag 9 september gezamenlijk een startdienst voor het nieuwe kerkelijke seizoen.

De dienst begint om 10.00 uur in de Pauluskerk aan de Ruishornlaan 33, voorganger is ds A. Moolenaar. Het wordt een feestelijke dienst voor het hele gezin met als thema ´Een goed gesprek´. Wat betekent het dat in de Bijbel geschreven staat dat God ons kent, en dat wij met Hem kunnen spreken in het gebed en wat kunnen we ons daarbij voorstellen? En aan de andere kant: Hoe spreken we eigenlijk met elkaar, kennen wij elkaar wel?

Er is veel muziek en ook is er aandacht voor de kinderen. Na afloop is er alle ruimte voor ontmoeting en zijn er diverse workshops, zoals een zangworkshop en een fotochallenge voor jongeren. Iedereen is welkom.


Bieb maakt mensen (digi)taalvaardiger

Lisse n Het is de Week van de Alfabetisering. Gisteren vond voor Lisse de aftrap plaats in het gemeentehuis, waar de Taalkrant van de Bibliotheek Bollenstreek overhandigd is aan de gemeente. De bibliotheek kan veel betekenen voor laaggeletterden.

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of computerwerk. Kijk je puur naar de beroepsbevolking, dan blijkt ruim 10 procent van de werknemers laag (digi)taalvaardig te zijn. Dit leidt tot grote problemen, zowel privé als op het werk. Laaggeletterden zijn vaker werkloos en als ze wel een baan hebben verdienen ze minder. Het loont om als werkgever de (digitale) vaardigheden van de werknemers te verbeteren. De bieb kan daarbij helpen met een apart loket: het Taalhuis. "Met de Taalkrant en onze activiteiten voor bedrijven in de Week van de Alfabetisering hopen we meer bekendheid te geven aan het feit dat zo'n 10.000 werknemers in de Bollenstreek laag (digi)taalvaardig zijn", aldus Hans Portengen, directeur van de Bibliotheek Bollenstreek. Door als werkgever je werknemers de kans te geven bij te leren, kunnen ze breder worden ingezet, neemt de kennis van veiligheidsvoorschriften toe en het ziekteverzuim af. Lees het gehele artikel op www.lissernieuws.nl.